• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Stiprinās sociālo dialogu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.10.2005., Nr. 157 https://www.vestnesis.lv/ta/id/118041

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Šodien, 4.oktobrī

Vēl šajā numurā

04.10.2005., Nr. 157

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Stiprinās sociālo dialogu

SPELES.JPG (11827 bytes)
LBAS priekšsēdētājs Pēteris Krīgers, Ministru prezidents Aigars Kalvītis un LDDK prezidents Vitālijs Gavrilovs
Foto: Gatis Dieziņš, A.F.I.

Vakar, 3.oktobrī, Ministru prezidents Aigars Kalvītis, Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības (LBAS) priekšsēdētājs Pēteris Krīgers un Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) prezidents Vitālijs Gavrilovs parakstīja grozījumus Nacionālās trīspusējās sadarbības padomes (NTSP) nolikumā.
Atgādinām, ka valdība 20.septembra sēdē izdarīja tajā grozījumus. Grozījumi sagatavoti pēc Latvijas Darba devēju konfederācijas un Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības ierosinājumiem.
Grozījumi nolikumā paredz, ka padomes sēdes turpmāk sasauks un vadīs Ministru prezidents, taču sēdes sasaukšanu ir tiesīgs ierosināt ikviens dalībpuses vadītājs. No 2006.gada Nacionālās trīspusējās sadarbības padomes sekretariāts darbosies Valsts kancelejā.
Kā uzsvēris Ministru prezidents, izmaiņas nolikumā paredz padomes statusa un kapacitātes celšanu, lai stiprinātu valdības un sociālo partneru sadarbības pamatus.
LDDK prezidents uzsvēra, ka, parakstot grozījumus nolikumā, puses vienojas sadarboties ne tikai tradicionālajās nozarēs, kas skar darba devēju un darbinieku kopīgās intereses, bet arī tādās nozarēs kā transports, sakari un informācijas tehnoloģijas, vides aizsardzība, reģionālā politika un vienotas darba samaksas sistēmas izveide. “LDDK kā vienīgā darba devējus pārstāvošā organizācija dialogā ar Latvijas valdību un arodbiedrībām un kā nacionālā līmeņa sociālā partnere izvirzījusi sev uzdevumu, pārstāvēt Latvijas uzņēmumu intereses Latvijā, iekļauties Eiropas līmeņa sociālajā dialogā, kā arī nodrošināt Eiropas līmeņa sociālo partneru noslēgto vienošanos īstenošanu Latvijā,” atzina V.Gavrilovs.
LBAS priekšsēdētājs P.Krīgers uzsvēra, ka arodbiedrības šādus grozījumus gaidījušas jau sen. Viņš arī pēc svinīgās nolikuma grozījumu parakstīšanas uzdāvināja Ministru prezidentam sestdien notikušās akcijas “Mēs pret nabadzību!” plakātu un nodeva premjeram arī visā Latvijā savāktos vairāk nekā 13 000 parakstus ar prasību palielināt minimālo algu, mazās pensijas u.c.

Uzziņai:

* Sociālais dialogs ir interešu līdzsvarošanas modelis, kas nodrošina sociālo stabilitāti valstī. Tas ir konsultāciju mehānisms, kurā piedalās valdība, darba devēji un arodbiedrības.
* Eiropā sociālais dialogs tiek uzskatīts par neatņemamu demokrātiskas valsts sastāvdaļu.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!