• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Šogad triumfē žubītes. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.10.2005., Nr. 157 https://www.vestnesis.lv/ta/id/118043

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ar Džo Borgu spriež par zivsaimniecības nākotni

Vēl šajā numurā

04.10.2005., Nr. 157

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Šogad triumfē žubītes

Starptautiskajās putnu vērošanas dienās Latvijā novēroti 133 711 putni no 167 sugām. Tas ir vairāk nekā pērn. Arī dalībnieku skaits bija kuplāks.

VARNA.JPG (6927 bytes)
Visbiežāk aizvadītajās brīvdienās ziņots par pelēko vārnu
Foto: Arnis Blumbergs

1. un 2.oktobrī jau vienpadsmito gadu Latvijā notika starptautiskās putnu vērošanas dienas. Putnus visā Latvijas teritorijā vēroja 681 cilvēks, informē Latvijas Ornitoloģijas biedrības pārstāve (LOB) Ilze Štrausa.
Vislielākajā skaitā šogad novērotas žubītes – 33 412, lauku baloži – 12 429, mājas strazdi – 12 109. Savukārt visbiežāk ziņots par pelēko vārnu (63 ziņojumi), sīli (61) un lielo zīlīti (57).
Kā interesantākos putnu novērojumus LOB min Mērsragā novēroto melno vārnu, kas ir pelēkās vārnas Latvijā reti sastopamā pasuga, pie Liepājas Dienvidu mola novērotās trīs akmeņu čipstes un medņu mātītes novērojumu Kolkā.
1. un 2.oktobrī bezmaksas putnu vērošanas pasākumus desmit Latvijas vietās rīkoja Latvijas Ornitoloģijas biedrība un piecas īpaši aizsargājamo teritoriju administrācijas – Gaujas nacionālais parks, Ķemeru nacionālais parks, Slīteres nacionālais parks, Teiču dabas rezervāts un Ziemeļvidzemes biosfēras rezervāts.
Atgādinām, ka pērn Eiropā novērojumos piedalījās vairāk nekā 18 tūkstoši cilvēku no 30 valstīm, novērojot 3,4 miljonus putnu. Latvijā 513 iedzīvotāji ziņoja par 86 120 novērotiem putniem.
Putnu vērošanas dienu norisi Latvijā šogad atbalstīja Latvijas Vides aizsardzības fonds.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!