• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Kā izplatīt datorspēles. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.10.2005., Nr. 157 https://www.vestnesis.lv/ta/id/118044

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Mītiņā pret nabadzību pulcējas tūkstoši

Vēl šajā numurā

04.10.2005., Nr. 157

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Kā izplatīt datorspēles

Bērnu un ģimenes lietu ministrijas mājaslapā www.bm.gov.lv iedzīvotāji aptaujā aicināti izteikt viedokli par plānotajiem datorspēļu izplatīšanas noteikumiem. “LV” jau pagājušajā nedēļā rakstīts, ka ministrija ir izstrādājusi noteikumu projektu “Datorspēļu izplatīšanas noteikumi,” ar ko tiks noteikta kārtībā, kādā Latvijā izplatāmas datorspēles. Projekts ir iesniegts izsludināšanai Valsts sekretāru sanāksmē, lai uzsāktu starpministriju saskaņošanas procesu. Līdz šim ar datorspēļu apriti saistītos jautājumus neregulēja neviens normatīvais akts.
Lai mazinātu datorspēļu negatīvo ietekmi uz bērnu un citu datorspēļu lietotāju fizisko un garīgo veselību, noteikumu projekts paredz vairākus ierobežojumus, tostarp arī datorspēļu marķēšanu ar speciālām piktogrammām, kas brīdinās par vardarbību, seksuālām ainām, šausmu skatiem un citām negācijām spēles saturā.
Par pamatu datorspēļu marķēšanai un klasifikācijai ņemta Paneiropas spēļu informācijas sistēma “PEGI”. Tā paredzēta, lai nodrošinātu, ka nepilngadīgajiem nav pieejamas to vecumam nepiemērotas spēles. Šo sistēmu atbalsta lielākie spēļu konsoļu ražotāji, kā arī interaktīvo spēļu izdevēji un izstrādātāji visā Eiropā.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!