• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiesnešu zvēresta ceremonijā Rīgas pilī 30.septembrī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.10.2005., Nr. 157 https://www.vestnesis.lv/ta/id/118055

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Uzturoties valstsvizītē Azerbaidžānā 2005.gada 3. un 4.oktobrī

Vēl šajā numurā

04.10.2005., Nr. 157

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiesnešu zvēresta ceremonijā Rīgas pilī 30.septembrī:

Augsti godātais ministra kungs (tieslietu ministres Solvitas Āboltiņas vietā ministrs Jānis Reirs)! Godātie tiesneši un tiesneses!
Vispirms vēlos jūs apsveikt šajā nozīmīgajā brīdī jūsu profesionālās karjeras izaugsmē, apsveikt jūs, jūsu skolotājus, audzinātājus, jūsu ģimenes par zināšanām, ko esat guvuši, un par uzticību, ko esat iemantojuši no tieslietu ministres puses.
Šodien šajā svinīgajā ceremonijā, saņemot amata ķēdi no Valsts prezidenta, jūs uzņematies šīs ķēdes smagumu kā atbildību pret Latvijas Republiku un visiem tās iedzīvotājiem, un es novēlu, lai šīs ķēdes zelta krāsas mirdzums būtu jums vienmēr par atgādinājumu, ka ar šo ķēdi saistās ne tikai jūsu personiskais un jūsu ģimenes gods kā tiesnešiem, bet arī visas tiesnešu profesijas un visas tieslietu sistēmas gods un caur to, protams, arī valsts iedzīvotāju uzticība savai neatkarīgajai valstij, tās spējām nodrošināt to, ko viņiem garantē mūsu Satversme, tātad taisnīgu tiesu, kas ir visiem vienāda, un vienmēr argumentētus, pamatotus un ar objektīviem faktiem atbalstītus lēmumus.
Atbildība, kas gulstas uz jūsu pleciem, ir ļoti liela, jo bez taisnīgas tiesas nav iespējama īsta demokrātija un īsta ekonomiskā attīstība. Tiesas regulē attiecības starp iedzīvotājiem, iestādēm, institūcijām, biznesiem tādos brīžos, kad starp viņiem ir strīdi, ko zināmās situācijās var, iespējams, iztulkot dažādi. Jūsu pienākums būs ņemt vērā visus apsvērumus un nonākt pie secinājuma un sprieduma, kas vienmēr sekos ne tikai likuma burtam, bet arī likuma garam.
Es ceru, ka nākotnē mūsu tiesu sistēma turpinās uzlaboties. Jūsu skaits šodien mani iepriecina, jo tas nozīmē, ka būs vairāk darba roku, lai paveiktu šos nepieciešamos darbus, lai spētu noturēt tiesas prāvas likumā paredzētos un cilvēktiesībām atbilstošos termiņos un nerastos pārāk lielas rindas tiem, kas gaida uz taisnīgu tiesu un spriedumu, kas viņu dzīvēs bieži rada būtiskas izmaiņas.
Es novēlu, lai jums, stājoties šajā amatā, būtu vienmēr gandarījums par paveikto. Katrs taisnīgs spriedums, ko būsiet pasludinājuši, būs solis uz priekšu mūsu valsts sakārtošanā un kā ķieģelis ēkā, ko mēs visi būvējam, lai mums būtu demokrātiska, tiešām visiem cilvēkiem pieejama taisnīga tiesa un civilizēti dzīves apstākļi. Katrs jūsu spriedums ir kā ķieģelis šajā ēkā. Tamdēļ novēlu, lai visa mūža garumā daudzi no jums, kas ir vēl gados jauni, turpinātu arī izglītoties un papildināt savas zināšanas. Zinu, ka jums būs vēl daudz jāmācās šajā jaunajā kontekstā, Latvijai esot Eiropas Savienībā.
Es novēlu, lai valsts nāk jums pretī, nodrošinot gan adekvātu materiālo infrastruktūru, gan profesionālo palīdzību, gan arī adekvātu atalgojumu, jo valstij tā ir prioritāte, un ir svarīgi, lai valsts gādātu par saviem tiesnešiem, jo mēs sagaidām, ka tiesneši gādās par valsti.
Es novēlu jums visiem sekmīgu darba mūžu! Un lai jūs vienmēr būtu lepni par savu profesiju un palīdzētu celt tās prestižu kā Latvijā, tā visā pasaulē. Novēlu jums visu labāko!

30.septembrī Rīgas pilī Valsts prezidentei zvērestu deva 17 tiesneši: Signe Vilne – Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesas tiesnese; Didzis Līdacis – Valmieras rajona tiesas tiesnesis; Sarmīte Daukšte – Aizkraukles rajona tiesas tiesnese; Irēna Millere – Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesas tiesnese; Ivars Dzindzuks – Preiļu rajona tiesas tiesnesis; Sarmīte Lucava – Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesas tiesnese; Iveta Puriņa – Alūksnes rajona tiesas tiesnese; Irēna Krastiņa – Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesas tiesnese; Vents Sobočevskis – Balvu rajona tiesas tiesnesis; Aleksandrs Skritņiks – Rēzeknes tiesas tiesnesis; Mihails Kuļbanskis – Rīgas pilsētas Centra rajona tiesas tiesnesis; Geļena Simoņuka – Daugavpils tiesas tiesnese; Kaspars Rinčs – Daugavpils tiesas tiesnesis; Iveta Salaka – Jelgavas tiesas tiesnese; Inga Stivriņa – Krāslavas rajona tiesas tiesnese; Ramiro Grandāns – Jēkabpils rajona tiesas tiesnesis; Inese Trēde – Rīgas pilsētas zemesgrāmatu nodaļas tiesnese.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!