• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Baltijas un Ziemeļvalstu parlamentu vadītāju vizīti Kijevā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.10.2005., Nr. 157 https://www.vestnesis.lv/ta/id/118062

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Horvātijas vēstnieka iepazīšanās vizītēm

Vēl šajā numurā

04.10.2005., Nr. 157

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Baltijas un Ziemeļvalstu parlamentu vadītāju vizīti Kijevā

30.septembrī Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre piedalījās Baltijas un Ziemeļvalstu parlamentu priekšsēdētāju kopīgajā vizītē Ukrainas parlamentā (Augstākajā radā).
Tās dalībnieki izplatījuši kopīgu paziņojumu presei, kurā teikts: «Būdami pārliecināti par Ukrainas stratēģisko nozīmi Austrumeiropā un to, cik svarīga visam reģionam ir Ukrainas demokrātiskā attīstība un sekmīga reformu norise, vizītē Ukrainā ieradās Baltijas un Ziemeļvalstu parlamentu priekšsēdētāji, lai apliecinātu savu atbalstu demokrātiskajām reformām un piedāvātu Ukrainai pieredzes apmaiņu tās noteiktajās prioritārajās jomās.
Parlaments iemieso demokrātiju. Tā ir galvenā institūcija, ar kuras starpniecību tiek paustas iedzīvotāju vēlmes, tā ir vieta, kur tiek pieņemti lēmumi, un kurai ir atbildīga valdība. Baltijas un Ziemeļvalstu parlamentu priekšsēdētāju tikšanās ar Ukrainas Augstākās radas priekšsēdētāju un tās deputātiem apliecina Baltijas un Ziemeļvalstu parlamentu spīkeru gatavību nostiprināt Baltijas un Ziemeļvalstu parlamentu sadarbību ar Ukrainas Augstāko radu, lai gādātu par iedzīvotāju drošību un labklājību valstī, reģionā un visā Eiropā.
Mēs apsveicam Ukrainas progresu, kas panākts, īstenojot Eiropas Savienības un Ukrainas rīcības plānu un padziļināto Ukrainas dialogu ar NATO, īpaši tādās jomās kā ārpolitika, drošība, reģionālā sadarbība un preses brīvība. Mēs stingri atbalstām Ukrainas virzību uz tās pilsoņu aktīvu līdzdalību demokrātiskajos procesos un integrāciju demokrātisko valstu saimē, nodrošinot Ukrainas pilsoņiem caurskatāmības un stabilitātes atmosfēru. Attiecībā uz Ukrainas centieniem kļūt par Eiropas sadarbības aktīvu partneri, mēs uzsveram to, cik svarīgi ir turpināt demokrātiskās reformas, kas ļautu Ukrainai stiprināt sadarbību ar ES un NATO.
Kopīgiem spēkiem un efektīvi izmantojot parlamentārās sadarbības piedāvātās iespējas, Baltijas un Ziemeļvalstu parlamenti vēlas sniegt Ukrainai būtisku atbalstu, lai radītu labvēlīgus apstākļus demokrātiskajām reformām valstī.”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!