• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ES atbalstu Baltkrievijas demokrātiskajiem spēkiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.10.2005., Nr. 157 https://www.vestnesis.lv/ta/id/118066

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ES un ANO reformu rezultātiem

Vēl šajā numurā

04.10.2005., Nr. 157

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ES atbalstu Baltkrievijas demokrātiskajiem spēkiem

Eiropas Parlamenta Nāciju Eiropas grupas deputāte Inese Vaidere, uzstājoties plenārsēdē diskusijā par situāciju Baltkrievijā norādīja, ka līdzšinējā ES politika attiecībā pret Lukašenko režīmu ir visai nevarīga – lai arī nostāja ir it kā kritizējoša, taču Eiropas Komisijai nav pietiekama rīcības plāna, lai praktiski veicinātu demokrātijas attīstību.
Deputāte uzsvēra, ka Baltkrievijas demokrātiskie spēki pašlaik ir visai fragmentēti un tāpēc Eiropas Komisijai būtu jāizstrādā rīcības plāns demokrātisko spēku apvienošanai, kā arī ES pūliņi jākoordinē gan ar ANO organizācijām, gan Eiropas Padomi.
Uzstāšanās reizē deputāte atgādināja, ka Eiropas Komisijai ir jāturpina pieprasīt politiski notiesātā opozīcijas līdera Mihaila Mariniča nekavējošu atbrīvošanu.
Attiecībā uz neatkarīgas Baltkrievijai raidošas stacijas izveidi Inese Vaidere izteica savu visdziļāko vilšanos par to, ka izsludinātajā konkursā tā nosacījumu dēļ Baltijas valstu un Polijas raidorganizācijas praktiski nevar piedalīties, tās nevarēs startēt pat konsorcijā, bet tieši Baltkrievijas kaimiņiem ir vislielākā kompetence par šai valstī notiekošajiem procesiem.
Inese Vaidere: “Raidījumiem jābūt galvenokārt baltkrievu valodā, lai iedzīvotāji tos uztvertu kā savējos. Tas, ka daudzi cilvēki Baltkrievijā labāk zina krievu valodu, bet nezina baltkrievu, ir tiešas rusifikācijas sekas. Un šo procesu mēs nedrīkstam veicināt!”

Jānis Aizsalnieks, EP deputātes Ineses Vaideres palīgs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!