• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par okupācijas seku aprēķināšanas darba grupas sēdi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.10.2005., Nr. 158 https://www.vestnesis.lv/ta/id/118179

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tiekoties ar ES iekšējā tirgus un pakalpojumu komisāru

Vēl šajā numurā

05.10.2005., Nr. 158

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par okupācijas seku aprēķināšanas darba grupas sēdi

30.septembrī notika kārtējā PSRS totalitārā komunistiskā okupācijas režīma upuru skaita un masu kapu vietu noteikšanai, informācijas par represijām un masveida deportācijām apkopošanai un Latvijas valstij un tās iedzīvotājiem nodarīto zaudējumu aprēķināšanai izveidotās komisijas sēde.
Komisijas locekļi pārrunāja Lietuvas un Igaunijas pieredzi līdzīgu jautājumu risināšanā, izmantoto metodoloģiju pētījumu un aprēķinu veikšanā. Lietuvas speciālisti piedāvāja Krievijas arhīvos iegūtās mikrofilmas, kur, iespējams, ir arī Latviju interesējoša informācija. Sanāksmes laikā tika konstatēts, ka, lai arī Lietuvā un Igaunijā darbs pie padomju okupācijas režīma radīto seku aprēķināšanas veikts jau kopš 90.gadiem.
Komisijas locekļi apsprieda profesora Modra Šmuldera un citu autoru pētījumus un iespējamos datu avotus, kas būtu izmantojami nodarīto zaudējumu aprēķināšanai, un vienojās, ka jāapkopo paveiktais, jānovērtē izpētītā informācija un iegūtie dati.
Komisijas locekļi bija vienisprātis, ka jāveido pilnīga represēto personu datu bāze, kuras tapšanā par pamatu varētu izmantot Latvijas Valsts arhīva iestrādes.
Komisijas locekļi apsprieda ziņojuma saturu, kas novembra sākumā jāiesniedz Ministru kabinetā, un vienojās, ka tajā tiks ietverta informācija par turpmāk veicamajiem pasākumiem un nepieciešamo finansējumu pētījumu un zaudējumu aprēķinu veikšanai. Noslēgumā tikšanās dalībnieki vienojās, ka katrs komisijas loceklis sagatavos savus priekšlikumus par ziņojumā ietveramajiem jautājumiem.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!