• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Studenti rok kapu stereotipiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.10.2005., Nr. 158 https://www.vestnesis.lv/ta/id/118190

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Šodien, 5.oktobrī

Vēl šajā numurā

05.10.2005., Nr. 158

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Studenti rok kapu stereotipiem

Daudzi augstskolu absolventi kļūst par bezdarbniekiem, jo nevar atrast darbu izvēlētajā specialitātē. Problēma sakņojas jauniešu studiju programmu izvēlē.

AKCIJA.JPG (22637 bytes)
Protestējot pret stereotipiem par dažādām profesijām, vakar studenti devās gājienā caur Vecrīgu un vēlāk simboliskā akcijā “apraka stereotipus” Vērmanes dārzā. Rakšanā piedalījās arī Latvijas Tirgotāju asociācijas priekšsēdētājs Henriks Danusēvičs
Foto: Normunds Mežiņš, A.F.I.

Jaunieši bieži izvēlas studiju programmu, balstoties nevis uz objektīvu informāciju, bet uz vienaudžu vidū valdošajiem mītiem un stereotipiem par dažādām profesijām. Biedrība “Jauniešu konsultācijas”, kas, rīkojot akciju “Noroc stereotipus!”, vēlas tos gaisināt, problēmas nopietnību ilustrē ar Nodarbinātības valsts aģentūras pētījuma rezultātiem, proti, katrs ceturtais bezdarbnieks Latvijā ir ar augstāko izglītību. Turklāt 77,4 procenti no aptaujātajiem bezdarbniekiem, kuri pabeiguši pamatizglītības, vispārējās vidējās, profesionālās vai augstākās izglītības iestādes, ir mācījušies par budžeta līdzekļiem.
Vakar notikusī akcija bija mudinājums jauniešiem rūpīgāk izvērtēt izvēli un censties iegūt iespējami plašāku un objektīvāku informāciju par savu nākotnes profesiju un tās perspektīvām. Tas bija kā spilgts ievads izglītojošo semināru ciklam. Vakar pirmajā seminārā jaunieši varēja uzklausīt profesionāļu viedokļus un praktiskus padomus.
Vēl iecerēti septiņi semināri reģionos – Liepājā, Ventspilī, Jelgavā, Valmierā, Jēkabpilī, Rēzeknē un Daugavpilī. Kā informē biedrība “Jauniešu konsultācijas”, tajos piedalīsies Ministru prezidenta padomniece sociālajos jautājumos Ilze Stobova, Valsts profesionālās karjeras izvēles centra pārstāvji un dažādu nozaru uzņēmumu pārstāvji.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!