• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Reorganizēs Valsts zemes dienestu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.10.2005., Nr. 158 https://www.vestnesis.lv/ta/id/118194

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Rīgā piedāvā rīkot pasaules mēroga sporta forumu

Vēl šajā numurā

05.10.2005., Nr. 158

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Reorganizēs Valsts zemes dienestu

Ministru kabinets vakar, 4.oktobrī, pieņēma rīkojumu par Tieslietu ministrijas (TM) pārraudzības iestādes – Valsts zemes dienesta (VZD) – reorganizāciju.

Saskaņā ar valdības pieņemto rīkojumu līdzšinējās VZD funkcijas – valsts ģeodēzijas, kartogrāfijas un valsts ģeogrāfiskās informācijas pamatdatu sagatavošanu, infrastruktūras veidošanu un uzturēšanu – VZD nodos valsts aģentūrai ģeodēzijas un kartogrāfijas jomā, kuras izveidošana jānodrošina Aizsardzības ministrijai (AM).
Zemes ierīcības un mērniecības funkcijas VZD nodos izveidojamai valsts kapitālsabiedrībai, bet zemes reformas īstenošanas, Nekustamā īpašuma valsts kadastra un Valsts adrešu reģistra uzturēšanas funkcijas turpinās pildīt VZD.
Valdības rīkojums paredz, ka reorganizācija jāpabeidz 2006.gada 2.janvārī.
Lai izpildītu valdības uzdevumu, AM līdz 2006.gada 2.janvārim jāizveido valsts aģentūra ģeodēzijas un kartogrāfijas jomā. Šī valsts aģentūra būs VZD tiesību, saistību, funkciju, mantas un finanšu pārņēmēja ģeodēzijas un kartogrāfijas jomā.
Aģentūras uzdevumi būs valsts ģeodēziskā tīkla ierīkošana un uzturēšana, valsts topogrāfiskā kartēšana, ģeogrāfiskās informācijas pamatdatu sagatavošana, infrastruktūras veidošana un uzturēšana, vietvārdu datu bāzes izveidošana un uzturēšana, poligrāfijas darbu veikšana, valsts robežas uzmērīšana, ģeodēzisko un kartogrāfisko materiālu arhīva uzturēšana un aeronavigācijas karšu sastādīšana.
Savukārt TM līdz šā gada 21.decembrim ir jāizstrādā un jāiesniedz noteiktā kārtībā Ministru kabinetā normatīvā akta projekts par zemes ierīcības un mērniecības funkciju veicējas – valsts kapitālsabiedrības – nodibināšanu.
Šīs kapitālsabiedrības uzdevumi būs zemes robežu uzmērīšana par valsts budžeta līdzekļiem bijušajiem īpašniekiem, mantiniekiem, represētajiem, invalīdiem, kā arī mērniecības darbu veikšana, lai novērstu neprecizitātes VZD līdz šim veiktajiem mērniecības darbiem. Kapitālsabiedrība arī veiks zemes kadastrālo uzmērīšanu, topogrāfisko uzmērīšanu un zemes ierīcības projektu izstrādi.
Saskaņā ar valdības rīkojumu TM līdz 2006.gada 2.janvārim jāizstrādā un jāiesniedz Ministru kabinetā normatīvā akta projekts par grozījumiem Ministru kabineta noteikumos “Tieslietu ministrijas nolikums”.
Lai veiktu VZD reorganizāciju, Tieslietu un Aizsardzības ministrijai ir kopīgi jāizveido reorganizācijas komisija VZD pamatlīdzekļu inventarizācijas veikšanai, bet līdz šā gada 1.decembrim Tieslietu ministrijai jāizstrādā normatīvo aktu projekti par nekustamās un kustamās mantas un finanšu līdzekļu nodošanu atbilstoši valdības rīkojumā noteiktajam funkciju sadalījumam starp jaundibināmo valsts aģentūru, kapitālsabiedrību un VZD.

Pēc TM informācijas

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!