• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Azerbaidžānas sadarbību kultūras jomā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.10.2005., Nr. 158 https://www.vestnesis.lv/ta/id/118197

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta 2005.gada 4.oktobra sēdē

Vēl šajā numurā

05.10.2005., Nr. 158

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Azerbaidžānas sadarbību kultūras jomā

Ar mērķi attīstīt un nostiprināt draudzīgas attiecības un tālāku sadarbību kultūrā, kā arī pārliecībā, ka kultūras sadarbības mērķis ir veicināt draudzību un saprašanos starp tautām, Latvijas Republikas Kultūras ministrija un Azerbaidžānas Republikas Kultūras ministrija 2005.gada 3.oktobrī noslēdza vienošanos par sadarbību kultūrā. Vienošanos parakstīja Latvijas kultūras ministre Helēna Demakova un Azerbaidžānas kultūras ministrs Polads Biļbiļ-ogli.
“Pēdējo gadu laikā Latvijas un Azerbaidžānas sadarbība kultūrā tikpat kā nav notikusi. To pamatā kavējuši ekonomiskās pārveides procesi abās valstīs. Līdz ar to ir zuduši daudzi kontakti. Lai tos atjaunotu, pirmkārt, ir nepieciešama informācija par kultūras institūcijām un par kultūrpolitikas procesiem Azerbaidžānā. Esmu pārliecināta, ka šīs vienošanās parakstīšana ir vērā ņemams solis, lai ne vien atjaunotu, bet arī iespējami strauji attīstītu sadarbību kultūrā starp abām valstīm,” uzskata ministre H.Demakova.
Vienošanās nosaka, ka puses rada labvēlīgus apstākļus kultūras apmaiņas un sadarbības attīstībai mūzikas, teātra, kinematogrāfijas, vizuālās mākslas, bibliotēku un muzeju, kultūrvēsturiskā mantojuma objektu aizsardzības, amatiermākslas, daiļamatu, cirka un citās kultūras jomās.
Tāpat ministrijas uz divpusēju līgumu pamata veicinās tiešu sadarbību starp teātriem, koncertorganizācijām, kultūras mantojuma objektu aizsardzības iestādēm, bibliotēkām, mācību iestādēm un citām kultūras un mākslas institūcijām.
Tiks veicināta arī savstarpēju sakaru attīstība starp radošajām savienībām, kā arī kultūras un mākslas darbiniekiem.
Sadarbība tiks sekmēta arī mākslas izglītībā, kultūras un mākslas darbinieku un speciālistu kvalifikācijas un meistarības paaugstināšanā, zinātniski metodiskās informācijas apmaiņā, pasniedzēju un studentu stažēšanās organizēšanā.
Latvijas un Azerbaidžānas Kultūras ministrijas savstarpēji aicinās kultūras un mākslas darbiniekus, zinātniekus un speciālistus uz konkursiem, konferencēm, festivāliem un citiem, – gan savas valsts, gan starptautiska rakstura – pasākumiem, kurus abas puses organizēs savā teritorijā.
Ar vienošanās noslēgšanu abas ministrijas garantē tādu apstākļu radīšanu, kas dod iespēju savstarpēji izmantot kultūras vērtības, kuras atrodas ministriju pārraudzības bibliotēku un muzeju fondos, izmantojot dokumentu elektronisko piegādi (EEP), starpbibliotēku abonementu (SBA), elektroniskos katalogus un elektroniskās bibliotēkas.
Abas valstis sadarbosies arī nelikumīgi izvesto mākslas un antikvāro priekšmetu atdošanā. Atbalstīta tiks arī abu valstu kinematogrāfistu organizāciju un kino darbinieku sadarbība, veicot kinofilmu un videofilmu apmaiņu, līdzdalību festivālos, apmaiņu ar reklāmas materiāliem, žurnāliem un citām publikācijām kino jomā.
Vēl notiks apmainīšanās ar informāciju par zinātniskiem pētījumiem dažādās kultūras un mākslas nozarēs, aktīvi izmantos dažādas zinātniskās apmaiņas un sadarbības formas.
Abas ministrijas sadarbosies savā starpā, kā arī kopīgi sadarbosies ar atbilstošajām starptautiskajām intelektuālā īpašuma, īpaši ar autortiesību aizsardzības organizācijām.

Dainis Miķelsons, kultūras ministres preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!