• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Konkurences padomes 2005. gada 21. septembra lēmums Nr. 43 "Par tirgus dalībnieku apvienošanos Lieta Nr.833/05/06/12 Par Zviedrijā reģistrētās sabiedrības "NP Confectionary AB", SIA "Nordic Food" un SIA "Nordic Partners" 09.08.2005. ziņojumu par apvienošanos". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.10.2005., Nr. 159 https://www.vestnesis.lv/ta/id/118284

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Konkurences padomes lēmums Nr.44

Par tirgus dalībnieku apvienošanos
Lieta Nr.919/05/06/13 Par SIA "Hansa Pharma" un SIA "RIELA" 24.08.2005. ziņojumu par apvienošanos

Vēl šajā numurā

06.10.2005., Nr. 159

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Konkurences padome

Veids: lēmums

Numurs: 43

Pieņemts: 21.09.2005.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Konkurences padomes lēmums Nr.43

Rīgā 2005.gada 21.septembrī (prot.Nr.47, 6.§)

Par tirgus dalībnieku apvienošanos

Lieta Nr.833/05/06/12

Par Zviedrijā reģistrētās sabiedrības “NP Confectionary AB”, SIA “Nordic Food” un SIA “Nordic Partners” 09.08.2005. ziņojumu par apvienošanos

Konkurences padome 2005.gada 9.augustā saņēma ziņojumu par Zviedrijā reģistrētās sabiedrības “NP Confectionary AB” apvienošanos ar Latvijā reģistrēto SIA “Nordic Food” un SIA “Nordic Partners” (turpmāk — ziņojums).

Ziņojuma noformēšanā nebija pilnībā izpildītas 26.10.2004. Ministru kabineta noteikumu Nr.897 “Kārtība, kādā iesniedzams un izskatāms ziņojums par tirgus dalībnieku apvienošanos” prasības.

Papildu informācija un dokumenti tika iesniegti 2005.gada 24.augustā.

Izvērtējot ziņojumā un tam pievienotajos dokumentos ietverto informāciju, Konkurences padome

 

konstatēja:

Zviedrijā reģistrētās sabiedrības “NP Confectionary AB” galvenais darbības veids ir investīcijas. Sabiedrība “NP Confectionary AB” Zviedrijas Komercreģistrā reģistrēta 2004.gada 20.oktobrī, savu investīciju darbību uzsākusi tikai 2005.gadā. (*)

Latvijā reģistrētās SIA “Nordic Food” galvenie darbības veidi ir investīcijas un konsultācijas. (*)

Latvijā reģistrētās SIA “Nordic Part­ners” galvenie darbības veidi ir investīcijas un konsultācijas. (*)

(*) Atbilstoši Konkurences likuma 15.panta pirmās daļas 3.punktam darījums uzskatāms par apvienošanos, jo tā rezultātā sabiedrība “NP Confectionary AB” ieguvusi izšķirošu ietekmi SIA “Nordic Food” un SIA “Nordic Partners”. Līdz ar to sabiedrība “NP Confectionary AB”, SIA “Nordic Food” un SIA “Nordic Partners” ir uzskatāmas par apvienošanās dalībniekiem. Savukārt par pilnīga ziņojuma saņemšanas dienu uzskatāms 2005.gada 24.augusts.

26.10.2004. Ministru kabineta noteikumu Nr.897 “Kārtība, kādā iesniedzams un izskatāms ziņojums par tirgus dalībnieku apvienošanos” IV sadaļā paredzētajā kārtībā aprēķinātais kopējais apgrozījums 2004.finanšu gadā sabiedrībai “NP Confectionary AB” bija 0 lati, savukārt SIA “Nordic Food” — 26 617 018 lati un SIA “Nordic Partners” — 10 113 117 lati. Tātad minētās apvienošanās sakarā izpildās Konkurences likuma 15.panta otrās daļas 1.punktā paredzētais kritērijs. Līdz ar to plānotās apvienošanās dalībniekiem bija jāiesniedz Konkurences padomei ziņojums saskaņā ar Konkurences likuma 16.pantu.

Saskaņā ar ziņojumā sniegto informāciju apvienošanās dalībnieki nodarbojas ar investīcijām. Sabiedrībai “NP Confectionary AB” iegūstot tiešu izšķirošu ietekmi SIA “Nordic Food” un netiešu izšķirošu ietekmi (*), kā arī tiešu izšķirošu ietekmi SIA “Nordic Partners” un netiešu izšķirošu ietekmi (*), konkrētie tirgi, kuros darbojas (*) netiek ietekmēti. Minētās komercsabiedrības darbojas atšķirīgos konkrētajos tirgos, starp kuriem nepastāv ekonomiskas saites, kas varētu ietekmēt konkurenci. Ņemot vērā minēto, Konkurences padome secina, ka nav lietderīgi veikt konkrēto tirgu analīzi un izpēti, tā kā nav pamata uzskatīt, ka apvienošanās rezultātā apvienošanās dalībniekiem — sabiedrībai “NP Confectionary AB”, SIA “Nordic Food” un SIA “Nordic Partners” — radīsies vai nostiprināsies dominējošs stāvoklis vai būtiski samazināsies konkurence kādā no konkrētajiem tirgiem.

Ņemot vērā minēto un Konkurences likuma 6.panta pirmās daļas 4.punktu, 8.panta pirmās daļas 5.punktu, 16.panta pirmo un ceturto daļu, Konkurences padome

 

nolēma:

Atļaut apvienošanos, kas notikusi, sabiedrībai “NP Confectionary AB” iegūstot izšķirošu ietekmi SIA “Nordic Food” un SIA “Nordic Partners”.

Konkurences padomes lēmumu saskaņā ar Konkurences likuma 8.panta otro daļu var pārsūdzēt Administratīvajā rajona tiesā viena mēneša laikā no šī lēmuma spēkā stāšanās dienas.

(*) — ierobežotas pieejamības informācija

Konkurences padomes priekšsēdētājs P.Vilks

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!