• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Doma laukuma nākotne rīdzinieku acīm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.10.2005., Nr. 159 https://www.vestnesis.lv/ta/id/118293

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Klāt Ziemeļvalstu filmu dienas

Vēl šajā numurā

06.10.2005., Nr. 159

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Doma laukuma nākotne rīdzinieku acīm

Pilsētnieku aptauja par Doma laukuma pašreizējo un vēlamo izmantošanu liecina, ka vairāk nekā 80% iedzīvotāju, kas rakstiski pauduši savu viedokli, atbalsta vasaras kafejnīcu atrašanos Doma laukumā.

DOMS.JPG (14974 bytes)
Vairāk nekā 80% respondentu jau tradicionāli ieteikuši laukumu izmantot dažādiem tirdziņiem, minot gan jau par tradīciju kļuvušos Jāņu un Ziemassvētku tirdziņus, gan arī dažādu amatnieku darinājumu tirdziņus
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Rīdzinieki arī iesaka laukumu aktīvāk izmantot dažādu svētku atzīmēšanas pasākumiem, mūzikas koncertiem, tirdziņiem un teatralizētiem pasākumiem. Kopumā aptaujas laikā tika saņemtas 222 anketas. Aktīvākie viedokļu paudēji ir bijuši vecumā no 21 līdz 30 gadiem.

Kā liecina Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta rīkotā iedzīvotāju aptauja par Doma laukuma izmantošanas iespējām, rīdzinieki redz Doma laukumu kā aktīvu pasākumu norises vietu, kurā varētu notikt dažādi koncerti, tirdziņi, Miķeldienas un Mārtiņdienas pasākumi, modes skates, teātra un deju uzvedumi, Mākslas dienas, konkursi bērniem un izstādes.
Iedzīvotāji labprāt dzirdētu laukumā skanam dažādu mūziku – gan etnogrāfisko ansambļu priekšnesumus, pūtējorķestru un arī hip-hop mūziku. 71,2% aizpildīto anketu izteikts atbalsts klasiskās mūzikas koncertiem, 41% – rokmūzikas, 47,3% – popmūzikas koncertiem.
No anketās piedāvātajiem pasākumu variantiem lielāko atbalstu saņēmuši iespējamie teātra uzvedumi Doma laukumā (64,9%), izstādes (63,1%) un pasākumi bērniem (52,3%). Lielākā daļa respondentu atzīmējuši vairākus atbildes variantus, informē RD Pilsētas attīstības departamenta Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Dana Hasana.
81,5 procentos aizpildīto anketu izteikts atbalsts vasaras kafejnīcām Doma laukumā. Lai arī daļā anketu (14%) pilsētnieki ir atzīmējuši, ka tās traucē viņus personīgi, tomēr atzīmējuši, ka kafejnīcas rada papildu ieņēmumus pilsētai no tūrisma, tāpēc to atrašanās Doma laukumā ir atbalstāma.
Kā iespējamie pasākumi, kas atdzīvinātu laukumu gada garumā, ieteikti Māmiņu dienas pasākums, amatnieku svētki, puķu tirdziņs, ledus skulptūru veidošana ziemā.
Ar Doma laukuma sabiedriskās aptaujas laikā pausto iedzīvotāju un uzņēmēju viedokli tiks iepazīstināti Rīgas domes deputāti. To sola ņemt vērā, rīkojot konkursu par labāko ideju un dizaina risinājumiem perspektīvai Doma laukuma izmantošanai.

“LV” informācija

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!