• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pirmoreiz Latvijas vēsturē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.10.2005., Nr. 159 https://www.vestnesis.lv/ta/id/118306

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ar ko nemierā Francija?

Vēl šajā numurā

06.10.2005., Nr. 159

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pirmoreiz Latvijas vēsturē

No 2. līdz 8.oktobrim notiek Valsts prezidentes Vairas Vīķes–Freibergas valstsvizīšu sērija Azerbaidžānā, Gruzijā un Armēnijā.

VIKE_GRUZIJA11.JPG (15294 bytes)
Latvijas un Gruzijas biznesa forumā: satiksmes ministrs Ainārs Šlesers, ekonomikas ministrs Krišjānis Kariņš, Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga un Gruzijas prezidents Mihails Saakašvili
Foto: Juris Krūmiņš

VIKE_GRUZIJA12.JPG (16493 bytes)
Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga, sakot runu Latvijas un Gruzijas nevalstisko organizāciju forumā “Ceļā uz Eiropas Savienību”
Foto: Juris Krūmiņš

Vakar, 5.oktobrī, sākās Vairas Vīķes-Freibergas valstsvizīte Gruzijā.
No rīta Latvijas Valsts prezidente tikās ar Gruzijas premjerministru Zurabu Nogaideli.
Pulksten 10.45 pēc vietējā laika notika oficiālā sagaidīšanas ceremonija Tbilisi pie Gruzijas parlamenta ēkas. Valsts prezidenti un Imantu Freiberga kungu sagaidīja Gruzijas prezidents Mihails Saakašvili ar kundzi. Abi prezidenti sveica godasardzi, un Vaira Vīķe–Freiberga nolieca galvu Gruzijas karoga priekšā. Tad atskaņoja Latvijas un Gruzijas valsts himnas.
Pēc abu prezidentu tikšanās tika parakstīti starpvalstu līgumi.
Tam sekoja Vairas Vīķes–Freibergas un Mihaila Saakašvili kopīga preses konference.
Dienas vidū Vaira Vīķe-Freiberga un Mihails Saakašvili piedalījās Gruzijas un Latvijas biznesa forumā viesnīcā “Marriott”. Pēc tā Latvijas Valsts prezidente teica runa Gruzijas un Latvijas nevalstisko organizāciju forumā “Ceļā uz Eiropas Savienību”.
Vakar Latvijas Valsts prezidente tikās arī ar Gruzijas parlamenta vadītāju Nino Burdžanadzi.
Īpašs akcents Vairas Vīķes-Freibergas vakardienas programmā bija viņas saruna ar Gruzijas kristīgās baznīcas vadītāju, Viņa svētību Iliju II, Visas Gruzijas Katolikosu Patriarhu.
Vizītes pirmā diena beidzās ar Gruzijas prezidenta un viņa kundzes rīkotām valstsvakariņām par godu Latvijas prezidentei un Imantam Freiberga kungam.
Šodien, 6.oktobrī, Tbilisi Lietišķās mākslas muzejā paredzēta grāmatas “Julijs Straume. Master of Applied Art” atvēršana. Pēc tam Latvijas Valsts prezidente noliks ziedus pie Varoņu pieminekļa, bet dienas vidū uzrunās Tbilisi universitātes studentus. Paredzēts, ka Vairai Vīķei-Freibergai tiks piešķirts Tbilisi universitātes goda doktores grāds. Prezidente arī izbrauks uz Kahetijas reģionu un vakarā tiksies ar Gruzijas latviešu kopienu.
Pēc tam Vaira Vīķe-Freiberga un personas, kas viņu pavada, izlidos uz Erevānu.

Uzziņai:

Latvijas valsti Gruzija atzina jau 1921.gada 27.janvārī, bet mūsu valsts atjaunoto neatkarību – 1991.gada 27.augustā. 1993.gada 11.martā tika nodibinātas diplomātiskās attiecības ar Gruziju.
Tirdzniecības apgrozījums ar Gruziju līdz šim bijis neliels. Latvijas eksports uz Gruziju ir tikai 0,06% no kopējā Latvijas eksporta apjoma, imports – 0,01%. Latvijā ir 28 Gruzijas un Latvijas kopuzņēmumi.

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!