• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par sadarbību ar Azerbaidžānu transporta un sakaru jomā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.10.2005., Nr. 159 https://www.vestnesis.lv/ta/id/118323

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par sadarbību ar Gruziju ekonomikas jomā

Vēl šajā numurā

06.10.2005., Nr. 159

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par sadarbību ar Azerbaidžānu transporta un sakaru jomā

Satiksmes ministrs Ainārs Šlesers Valsts prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas valstsvizītes Azerbaidžānā, Gruzijā un Armēnijā ietvaros apmeklēja Azerbaidžānas galvaspilsētu Baku un tikās ar Azerbaidžānas transporta ministru Ziju Mamedovu.
Vizītes laikā apstiprināta vienošanās par tiešās aviosatiksmes atklāšanu starp Rīgu un Baku, tādējādi radot apstākļus aktīvākiem biznesa kontaktiem un abu valstu ekonomisko attiecību veidošanai jaunā kvalitātē. Abi ministri parakstīja vienošanos (nodomu protokolu) par sadarbību transporta nozarēs, kas paredz uzturēt regulārus kontaktus gan ministriju vadības, gan nozaru ekspertu līmenī. Vienošanās paredz sagatavot starpvaldību līgumus par kombinētajiem kravu pārvadājumiem, sadarbību dzelzceļa nozarē, kā arī veicināt ekspertu un pieredzes apmaiņu transporta un komunikāciju jomā.
Ņemot vērā naftas ieguves apjomu pieaugumu Azerbaidžānā, tika pārrunātas naftas tranzīta iespējas caur Ukrainu un Baltijas valstīm uz Ziemeļeiropu. Ministri vienojās par Azerbaidžānas transporta ministra vizīti Latvijā nākamā gada maijā, lai klātienē iepazītos ar ostām un loģistikas biznesu.
A.Šlesers tikās arī ar Azerbaidžānas komunikāciju un informācijas tehnoloģiju ministru Ali Abhasovu, ar kuru pārrunātas sadarbības un pieredzes apmaiņas iespējas sakaru nozarē gan divpusējo attiecību, gan Eiropas Savienības kaimiņpolitikas ietvaros.

Satiksmes ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!