• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Mūsu sadarbība kalpo Baltijai un Eiropai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.10.2000., Nr. 363/364 https://www.vestnesis.lv/ta/id/11838

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par valsts budžetu 2001.gadam

Vēl šajā numurā

17.10.2000., Nr. 363/364

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Mūsu sadarbība kalpo Baltijai un Eiropai

13. oktobrī Rīgā uzturējās Zviedrijas vicepremjere

Foto: Māris Kaparkalējs, "LV", 13.10.2000.

V1.JPG (25929 BYTES) Ministru prezidents Andris Bērziņš 13.oktobrī tikās ar Zviedrijas Karalistes vicepremjerministri Lēnu Jelmu Vallēnu ( Lena Hjelm–Wallen ) (attēlā).

Sarunas gaitā augstās amatpersonas atzina, ka abu valstu labās attiecības pārgājušas jaunā kvalitātē —, ciešā partnerībā risinot reģiona attīstības, stabilitātes un drošības, kā arī Eiropas Savienības (ES) paplašināšanās un ekonomiskās sadarbības jautājumus. L.J.Vallēna informēja, ka savas vizītes ietvaros apmeklēs Cēsis, lai atklātu Zviedrijas – Latvijas dienu pasākumus. Vicepremjere uzsvēra, ka īpaši nozīmīga ir reģionālās sadarbības loma, kas Latvijas rajonos veicina izpratni par procesiem Eiropas Savienībā. A.Bērziņš izteica gandarījumu, ka Zviedrijas – Latvijas dienu pasākumiem Latvijā organizatori par norises vietu izvēlējās nevis Rīgu, bet gan Jelgavu, Cēsis un Daugavpili.

Sarunas gaitā A.Bērziņš informēja L.J.Vallēnu par Latvijas paveikto integrācijai ES, atzīstot, ka mūsu valstij vēl daudz darāmā, uzlabojot tieslietu sistēmu un administratīvo kapacitāti, kā arī izteica pārliecību, ka Latvija jau 2002. gadā pabeigs iestāšanās sarunas. Ministru prezidents pateicās par Zviedrijas ieguldījumu Latvijas tieslietu, iekšlietu un sabiedrības integrācijas jautājumu risināšanā, kā arī izteica piedāvājumu Zviedrijai kā padomdevējai institucionālā līmenī sadarboties ar Latviju.

Sarunas gaitā Zviedrijas vicepremjere uzsvēra Helsinku sanāksmes lēmuma nozīmīgumu, kas nosaka, ka sarunu procesā valstis jāvērtē pēc to sasniegtā, kā arī atzina, ka Zviedrija pievienojas šim viedoklim. Uzsverot gaidāmā semināra par ES paplašināšanās ietekmi uz ārējo un drošības politiku nozīmīgumu, L.J.Vallēna izteica viedokli, ka Latvijai kā mazai valstij īpaši jāstrādā, veidojot savas valsts tēlu.

Sarunas nobeigumā Ministru prezidents informēja L.J.Vallēnu arī par Latvijas savstarpējām attiecībām ar Krieviju.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!