• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Krievijas robežas šķērsošanu pierobežas iedzīvotājiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.10.2000., Nr. 363/364 https://www.vestnesis.lv/ta/id/11844

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas un ANO sadarbību sabiedrības integrācijai

Vēl šajā numurā

17.10.2000., Nr. 363/364

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Krievijas robežas šķērsošanu pierobežas iedzīvotājiem

Attiecībā uz izmaiņām Latvijas un Krievijas pierobežas iedzīvotāju robežas šķērsošanas kārtībā Latvijas Ārlietu ministrija vēlas atgādināt, ka Latvijas pozīcija šai jautājumā ir darīta zināma jau vairākkārt.

Uzskatām, ka šādu praktisku jautājumu risināšana ir abu pušu ekspertu ziņā. Kā zināms, šāda Latvijas un Krievijas ekspertu tikšanās ir plānota šā gada 19. un 20. oktobrī Pleskavā.

Latvijas pozīcija ir balstīta uz vēlmi sakārtot robežšķērsošanas tiesisko bāzi, vienlaikus saglabājot pierobežas teritoriju iedzīvotājiem atvieglotu robežšķērsošanas kārtību. Latvijas piedāvātais risinājums ir maksimāli pretimnākošs: jaunajā kārtībā ir paredzēta daudzkārtēju bezmaksas vīzu izsniegšana, bez ielūguma, formalitātes kārtojot ar pierobežas teritoriālo institūciju (pašvaldību) starpniecību.

Par Krievijas Federācijas Ārlietu ministrijas šā gada 12. oktobra paziņojumā minēto iespējamo Latvijas un Krievijas pierobežas iedzīvotāju robežas šķērsošanas kārtības izmaiņu ietekmi uz braucieniem mācību un darba nolūkos informējam, ka šāda veida braucienu kārtību nosaka katras valsts iekšējie normatīvie akti.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!