• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Satversmes tiesa lems par liegumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.10.2005., Nr. 160 https://www.vestnesis.lv/ta/id/118465

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Skolotāji prasa paaugstināt algas

Vēl šajā numurā

07.10.2005., Nr. 160

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Satversmes tiesa lems par liegumu

Šodien Satversmes tiesa atklātā tiesas sēdē skatīs lietu par liegumu vienlaikus strādāt un saņemt bērna kopšanas pabalstu, informē Satversmes tiesas preses sekretārs Arvis Ērmiņš.
Pieteikuma iesniedzējas Kristīne Dupate, Aija Freimane un Aivita Putniņa uzskata, ka apstrīdētā likuma norma, kas paredz, ka personas, kas kopj bērnu līdz gada vecumam un vēlas saņemt bērna kopšanas pabalstu, nedrīkst strādāt, neatbilst Satversmei, starptautisko tiesību normām un ir pretrunā ar Latvijas un Eiropas Savienības mērķiem dzimumu līdztiesības jomā.
Saeima atbildes rakstā norāda, ka bērna kopšanas pabalsta mērķis ir sniegt atbalstu personai periodā, kad tā saistībā ar bērna kopšanu nevar gūt ienākumus no algota darba, jo tādējādi varētu jūtami pazemināties personas dzīves līmenis. Pabalsta apmērs ar ieviestajiem grozījumiem, kas liedz vienlaikus strādāt un saņemt bērna kopšanas pabalstu, ir ievērojami palielināts un var aizstāt no darba gūtos ienākumus. Turklāt šī norma stimulējot jaunos vecākus bērna pirmajā gadā būt kopā ar savu bērnu.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!