• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Sveicot Latvijas Republikas Augstāko tiesu jubilejā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.10.2005., Nr. 160 https://www.vestnesis.lv/ta/id/118474

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Uzturoties valstsvizītē Gruzijā 2005.gada 4.-6.oktobrī

Vēl šajā numurā

07.10.2005., Nr. 160

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Sveicot Latvijas Republikas Augstāko tiesu jubilejā

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga ir nosūtījusi vēstuli Augstākās tiesas priekšsēdētājam Andrim Guļānam, sveicot Augstāko tiesu 15.gadskārtā. Vēstulē prezidente raksta:
“No tālienes sveicu jūs, Augstākās tiesas tiesnešus un visus tiesu sistēmas darbiniekus, Augstākās tiesas 15.gadskārtā un 10.gadadienā, kopš Latvijā darbojas trīspakāpju tiesu sistēma!
Šajā svētku reizē īpaši vēlos pateikties tiem tiesnešiem un tiesu sistēmas darbiniekiem, kuru pilsoniskā nostāja un drosme 1991.gadā bija nozīmīga valsts neatkarības atgūšanā. Veicot savu tiešo darbu, jūs aktīvi iesaistījāties arī tiesu sistēmas reformēšanā.
Tiesu vara ir viens no demokrātiskas un tiesiskas valsts pamatpīlāriem, tādēļ jūsu darbs reizē ir godpilns un uzveļ arī jūsu plecos lielu atbildības nastu. Jūsu pienākums ir īstenot demokrātiskajā Latvijā principu – “Viens likums un viena taisnība visiem”, principu, kas mainīgajā pasaulē palicis nemainīgs. Tiesiskās kārtības nodrošināšana ir valstij nepieciešams, ļoti atbildīgs darbs, lai cilvēki ticētu savai valstij un lai arī ārvalstu iedzīvotāji ticētu mūsu valstij. Šādā pastarpinātā veidā ar objektīvu, kvalitatīvu un profesionālu tiesu sistēmas darbu saistās arī Latvijas cilvēku labklājība un valsts pārticība.
Esmu gandarīta, ka mūsu tiesu sistēmā jau daudz kas ir darīts, lai uzlabotu dažādus tās darbības aspektus. Izmantojot moderno tehnoloģiju sniegtās iespējas, tiesu darbs tiek padarīts caurspīdīgāks un sabiedrībai pieejamāks. Ir uzlaboti tiesu materiāli tehniskie apstākļi un tiesnešu atalgojums, tomēr vēl daudz ir darāmā, tajā skaitā ir jānodrošina atbilstošs atalgojums visiem tiesu sistēmas darbiniekiem.
Zinu, ka mums vēl arvien trūkst pieredzējušu tiesnešu un ne vienmēr lietas tiesās tiek izskatītas saprātīgos termiņos. Tas gan ir tikai viens no cilvēktiesību aspektiem, kura izpilde Latvijā nopietni jāuzlabo. Cilvēktiesību ievērošana jāpanāk visā izmeklēšanas un tiesu procesa gaitā.
Gribu cerēt, ka pamatos tiesu darbinieki ir gatavi Kriminālprocesa likuma ieviešanai praksē. Šis ilgi tapušais, nozīmīgais likums ir apjomīgākais atjaunotajā Latvijā no jauna radītais likums, kurā garantētas gan starptautiskās cilvēktiesību normas, gan nostiprināta tiesiskā sadarbība ar Eiropas Savienības un citām pasaules valstīm. Kriminālprocesa likuma īstenošanā, Eiropas tiesību piemērošanā Latvijas tiesnešiem un tiesu darbiniekiem vēl plašas pilnveidošanās iespējas un vajadzības.
Vēlu jums arvien turēt augstu savas profesijas prestižu un pilnveidot zināšanas, tajā skaitā sadarbojoties ar citu valstu kolēģiem, jo Latvijas pilntiesīga dalība Eiropas Savienībā ir pavērusi ne vien iespēju ceļu, bet arī nepieciešamību visdažādāko jomu Latvijas speciālistiem sadarboties ar citu Eiropas valstu kolēģiem – un tiesu sistēma nav izņēmums.
Vēlu jums ražīgu rītdienas konferenci, jo sava snieguma un savas darba jomas aktuālās situācijas izvērtēšana, uzdevumu noteikšana tālākai pilnveidei ir nepieciešams darbs.
Vēlu sekmes un gandarījumu jūsu ļoti atbildīgajā, grūtajā un sarežģītajā darbā, kā arī labu veselību, izturību un personisku laimi!”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!