• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Centrālās statistikas pārvaldes 2000. gada 10. oktobra informācija "Par patēriņa cenu pieaugumu". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.10.2000., Nr. 363/364 https://www.vestnesis.lv/ta/id/11860

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Centrālās statistikas pārvaldes dienesta informācija

Par reģistrētā bezdarba līmeni pilsētās un rajonos 2000. gadā

Vēl šajā numurā

17.10.2000., Nr. 363/364

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Centrālā statistikas pārvalde

Veids: informācija

Pieņemts: 10.10.2000.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Centrālā statistikas pārvalde

Dienesta informācija 2000. gada 10. oktobrī

Par patēriņa cenu pieaugumu

Vidējais patēriņa cenu līmenis 2000. gada septembrī, salīdzinot ar augustu, pieauga par 0,1%. Precēm cenas nemainījās, bet pakalpojumiem tās pieauga par 0,2%. Salīdzinot ar iepriekšējā gada septembri, patēriņa cenas pieauga par 2,2%, tai skaitā precēm — par 1,6%, pakalpojumiem — par 4,2%. Patēriņa cenu indeksu septembrī visvairāk ietekmēja dārzeņu, kartupeļu un lietoto automašīnu cenu pazeminājums: dārzeņi kļuva lētāki par 12%, kartupeļi — par 8,1%, lietotās automašīnas — par 13,6%. Cenas paaugstinājās apģērbam un apaviem — par 2%, degvielai — par 3,6%, gaļai un gaļas izstrādājumiem — par 1%, cukuram — par 7,1%.

Maksa par izglītības pakalpojumiem šai mācību gadā pieaugusi par 2,3%, tai skaitā par studijām augstskolā — par 5,9%. 2000. gada 9 mēnešos (t.i., š.g. septembra cenas, salīdzinot ar 1999. gada decembri) patēriņa cenas pieauga par 0,6%. Pagājušajā gadā cenu pieaugums attiecīgajā periodā bija 1,6%. Vislielākā ietekme uz patēriņa cenu pieaugumu šā gada 9 mēnešos bija administratīvi regulējamo cenu kāpumam. Jau gada sākumā pieauga ar dzīvokļa uzturēšanu saistīto tarifu un transporta pakalpojumu cenas. Pakāpeniski pieauga alkoholisko dzērienu, tabakas, degvielas, gaļas un medikamentu cenas.

Igaunijā septembrī, salīdzinot ar augustu, vidējais patēriņa cenu līmenis pieauga par 0,4%. Lielākā ietekme bija degvielas un izglītības pakalpojumu cenu kāpumam. Salīdzinot ar iepriekšējā gada septembri, patēriņa cenas Igaunijā pieauga par 4,7%.

Lietuvā vidējais patēriņa cenu līmenis septembrī nemainījās. To noteica uztura produktu cenu kritums un degvielas, sašķidrinātās gāzes un izglītības pakalpojumu cenu kāpums. Salīdzinot ar iepriekšējā gada septembri, patēriņa cenas Lietuvā pieauga par 0,3%.

Centrālās statistikas pārvaldes Cenu statistikas departaments

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!