• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Indijas ārlietu valsts ministra vizīti Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.10.2005., Nr. 161 https://www.vestnesis.lv/ta/id/118611

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas un Baltkrievijas sadarbības aspektiem

Vēl šajā numurā

11.10.2005., Nr. 161

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Indijas ārlietu valsts ministra vizīti Latvijā

Pie Saeimas priekšsēdētājas

Ceturtdien, 6.oktobrī, Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre tikās ar Indijas ārlietu valsts ministru Rao Inderjitu Singhu.
Tikšanās laikā galvenā uzmanība tika veltīta Latvijas un Indijas divpusējām attiecībām un to turpmākajām padziļināšanas iespējām gan divpusējā līmenī, gan Eiropas Savienības (ES) un Dienvidāzijas valstu sadarbības ietvaros.
Puses bija vienisprātis, ka attiecības starp Latviju un Indiju vērtējamas kā veiksmīgas, tomēr vēl ir liels potenciāls to attīstībai kultūras, ekonomikas un enerģētikas nozarē. Tāpēc abpusēji izdevīgas sadarbības turpināšanai ir nepieciešama ciešāku kontaktu intensificēšana, piemēram, parlamentārajā sadarbībā. Saeimas priekšsēdētāja I.Ūdre arī atzīmēja, ka viņai bijis gods piedalīties starptautiskajā parlamentārajā konferencē Deli, kas bija veltīta Indijas parlamenta 50 gadu jubilejai. Indijas ilgā pieredze demokrātijas veidošanā var noderēt Latvijai, sacīja I.Ūdre.
Pārrunājot ES aktualitātes, Indijas ārlietu ministrs R.I.Singhs pauda viedokli, ka aktivizējamas ne tikai Latvijas un Indijas divpusējās attiecības, bet tās pilnveidojamas arī ES ietvaros.
Tikšanās laikā pārrunāti arī reģionālās sadarbības jautājumi, kaimiņattiecības ar Krieviju, kā arī aktualitātes enerģētikas nozarē, uzsverot šā jautājuma nozīmīgumu visā pasaulē.

Saeimas preses dienests

Pie ārlietu ministra

Ceturtdien, 6.oktobrī, ārlietu ministrs Artis Pabriks tikās ar Indijas ārlietu ministru Rao Inderjitu Singu, kurš pasniedza oficiālu ielūguma vēstuli apmeklēt Indiju.
Tikšanās laikā Indijas ministrs izteica pateicību Latvijai par izrādīto atbalstu Indijas, Vācijas, Japānas, un Brazīlijas sagatavotajai rezolūcija par Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) Drošības padomes paplašināšanu. Ministri uzskata: lai ANO sasniegtu izvirzītos mērķus, organizācijā ir nepieciešamas reformas, turklāt jau vistuvākajā laikā.
Puses uzsvēra, ka Latvijas un Indijas attiecības var raksturot kā sekmīgas un konstruktīvas, taču sadarbību ir iespējams paplašināt tādās jomās kā ekonomika, zinātne, tirdzniecība, kultūra u.c. Šā mērķa sasniegšanai ir jāvienojas par Starpvaldību komisijas darbu.
Artis Pabriks aicināja izvērtēt iespēju atvērt Indijas pārstāvniecību Rīgā un informēja, ka Latvijas Ārlietu ministrija meklē iespējas nosūtīt arī savu diplomātu darbam Indijā.
Latvijas ārlietu ministrs Indijas kolēģi Rao Inderjitu Singu informēja arī par Rīgas Biznesa skolas izteikto piedāvājumu ik gadu uzņemt 100 studentus no Indijas, par ko Indijas ministrs pauda lielu gandarījumu.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!