• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Zāļu lietošanas instrukcijas kļūs saprotamākas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.10.2005., Nr. 161 https://www.vestnesis.lv/ta/id/118620

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vīns uz austrumiem, siers uz rietumiem jeb ko Latvija eksportē

Vēl šajā numurā

11.10.2005., Nr. 161

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Zāļu lietošanas instrukcijas kļūs saprotamākas

Turpmāk informācija zāļu marķējumā un lietošanas instrukcijā būs pacientiem vieglāk uztverama un saprotama.

To paredz Ministru kabineta noteikumu projekts “Zāļu marķēšanas kārtība un zāļu lietošanas instrukcijai izvirzāmās prasības”, kas pagājušajā nedēļā izsludināts Valsts sekretāru sanāksmē, informē Veselības ministrijas Komunikācijas nodaļas vadītāja Zaiga Barvida.
Lai noskaidrotu, vai zāļu lietošanas instrukcijā ievietotā informācija pacientiem ir saprotama, medikamenta ražotājam saskaņā ar Eiropas Kopienas vadlīnijām jāveic pacientu aptauja un šī informācija jāiesniedz, reģistrējot medikamentu.
Noteikumu projekts paredz arī mainīt zāļu lietošanas instrukcijā publicējamās informācijas secību. Pēc zāļu nosaukuma, stipruma, zāļu formas un farmakoterapeitiskās grupas (piemēram antibiotikas, psihotropās zāles) vai iedarbības veida norādes pacientam saprotamā veidā būs uzrakstīts viss par medikamenta indikācijām un par to, kas jāzina pirms zāļu lietošanas. Piemēram, kādi piesardzības pasākumi jāievēro, lietojot zāles, kāda ir medikamenta mijiedarbība salīdzinājumā ar citām zālēm, kas var ietekmēt zāļu iedarbību, īpaši brīdinājumi atsevišķu kategoriju zāļu lietotājiem (bērniem, grūtniecēm, zīdītājām, veciem cilvēkiem u.c.). Kā skaidro Veselības ministrijas pārstāve, būs arī norādījumi par zāļu pareizu lietošanu. Pacientam mazāk būtiskā informācija tiks norādīta lietošanas instrukcijas beigās.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!