• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Apmācīs surdotulkus. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.10.2005., Nr. 161 https://www.vestnesis.lv/ta/id/118622

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Cenu kāpuma maratons

Vēl šajā numurā

11.10.2005., Nr. 161

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Apmācīs surdotulkus

Lai vājdzirdīgiem un nedzirdīgiem jauniešiem palīdzētu veiksmīgāk apgūt profesiju un iesaistīties darba tirgū, no nākamā gada 1.septembra pirmo reizi Latvijā plānots uzsākt profesionālo surdotulku apmācību.
Sociālas integrācijas centrā (SIC) Eiropas Sociālā fonda līdzfinansētā projekta ietvaros no 2006.gada 1.septembra līdz 2007.gada 31.decembrim iecerēts sagatavot 15 surdotulkus, kuri palīdzēs vājdzirdīgiem un nedzirdīgiem jauniešiem apgūt viņu izvēlēto profesiju, kā arī iesaistīties darba tirgū, informē Labklājības ministrija. Kopējais mācību ilgums būs divi gadi, līdz ar to plānots, ka surdotulku apmācība turpināsies arī pēc projekta beigām. Pēc SIC aprēķiniem, kopējās projekta izmaksas ir 50 tūkstoši latu.
Projekta laikā SIC sadarbībā ar Latvijas Nedzirdīgo savienību izstrādās izglītības programmu “Surdotulks”. Tā ir pirmā līmeņa profesionālās augstākās izglītības apguvei nepieciešamā programma, kuras ietvaros tiks sagatavoti tulki darbam integrētajās klasēs un arī speciālajās izglītības iestādēs.
Tāpat paredzēts izstrādāt mācību procesam nepieciešamos metodiskos materiālus, nodrošināt vajadzīgo pedagogu skaitu, kā arī uzņemt pirmos studentus. Turklāt SIC sagatavoto mācību programmu testēs, lai to sagatavotu akreditācijai.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!