• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Lelles kalpos drošībai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.10.2005., Nr. 161 https://www.vestnesis.lv/ta/id/118623

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Šodien, 11.oktobrī

Vēl šajā numurā

11.10.2005., Nr. 161

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Lelles kalpos drošībai

Ar pirmizrādi 15.oktobrī Valsts Leļļu teātris sāk rādīt pirmsskolas un sākumskolas vecuma bērniem domāto izrādi “Jūties droši.”

Šo izrādi paredzēts demonstrēt visā Latvijā – skolās un bērnudārzos, informē Bērnu un ģimenes lietu ministrijas Sabiedrisko attiecību departamenta direktors Taivo Trams.
Tā bērniem saprotamā un atraktīvā formā stāstīs par viņu dzīvībai un veselībai svarīgiem drošības jautājumiem.
Par pamatu izrādes sižetam ir ņemtas Bērnu un ģimenes lietu ministrijas izdotās brošūras bērniem un viņu vecākiem par to, kā sevi un savas atvases pasargāt mājās un ārpus tām. Ar teātra mākslinieciskajiem līdzekļiem un izrādei izveidotajiem īpašajiem tēliem – Uguns dāmu, Strāvas un Gāzes kundzi, Tabletes jaunkundzi, Guļošo policistu un Luksoforiņu – bērni varēs labāk izprast un paturēt prātā savai dzīvībai un veselībai nepieciešamos drošības noteikumus. Izrāde mācīs, kā sevi pasargāt no elektrības trieciena, kā droši apieties ar gāzes plīti un sērkociņiem, kā izvairīties no indīgu vielu iedzeršanas vai ieelpošanas, kā droši pāriet ielu u.tml.
Izrāde ir tapusi ar ministrijas finansiālo atbalstu. Tā piemērota arī izbraukumiem uz dažādām Latvijas skolām un bērnudārziem.
Statistikas dati liecina, ka šajā gadā visvairāk bērnu traumas guvuši un gājuši bojā ārējo cēloņu dēļ: ceļu satiksmes negadījumu, ugunsgrēku, noslīkšanas un saindēšanās, vardarbības un traumu rezultātā. Turklāt lielākā daļa no ceļu satiksmes negadījumos cietušajiem bērniem bija gājēji.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!