• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vīns uz austrumiem, siers uz rietumiem jeb ko Latvija eksportē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.10.2005., Nr. 161 https://www.vestnesis.lv/ta/id/118624

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ārstu pretargumenti eitanāzijai

Vēl šajā numurā

11.10.2005., Nr. 161

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vīns uz austrumiem, siers uz rietumiem jeb ko Latvija eksportē

Latvijas lauksaimniecības preču eksporta kopvērtība 2005.gada pirmajā pusgadā salīdzinājumā ar iepriekšējā gada attiecīgo periodu ievērojami palielinājusies no 84 līdz 136 miljoniem latu. Lauksaimniecības preču importa kopvērtība arī pieaugusi līdz 245,5 miljoniem latu.

LIMBAZU-PIENS834293.JPG (19985 bytes)
Eksports uz Vāciju palielinājies par četriem miljoniem latu, gandrīz trīs reizes pieaugot eksportētā siera vērtībai
Foto: A.F.I.

Tirdzniecībā ar NVS valstīm pozitīvais saldo ievērojami palielinājies. Negatīvais saldo tirdzniecībā ar ES valstīm nedaudz palielinājies, eksporta pieaugumam ievērojami pārsniedzot importa pieaugumu. Tirdzniecībā ar Lietuvu un Igauniju saldo negatīvā vērtība ievērojami samazinājusies, eksporta palielinājumam divas reizes pārsniedzot importa palielinājumu. Tirdzniecībā ar pārējām astoņām jaunajām ES dalībvalstīm eksports ievērojami palielinājies, tomēr importa pieaugums saglabājies lielāks. Gan tirdzniecībā ar OECD valstīm – Jaunzēlandi, Turciju, ASV, Šveici, Meksiku, Islandi, Kanādu, Japānu, Austrāliju, Norvēģiju, gan pārējām valstīm imports nav mainījies, bet eksports nedaudz palielinājies.
Eksports uz Igauniju un Lietuvu palielinājies par deviņiem miljoniem latu, pieaugot cukura, konditorejas, zivju un piena produktu, lopbarības, kviešu, miežu, alus, bezalkoholisko dzērienu, šķīstošās kafijas un konditorejas eksportam.
Palielinājies cukura, spirtoto vīnu, viskija un liķieru eksports uz Krieviju. Palielinājies arī bezalkoholisko dzērienu, augu produktu, miltu produktu, dārzeņu, konditorejas un kartupeļu cietes eksports. Piena un piena produktu eksports palielinājies divas reizes.
Eksports uz Vāciju palielinājies par četriem miljoniem latu, gandrīz trīs reizes pieaugot eksportētā siera vērtībai. Divas reizes palielinājies vājpiena pulvera eksports. Ievērojamos apjomos atsācies arī pilnpiena pulvera eksports. Sviesta eksports palielinājies gandrīz divas reizes. Ievērojams ir arī eksportēto kviešu apjoms. Trīs reizes palielinājies rapša sēklu eksports.
Eksports uz Dāniju palielinājies par gandrīz pieciem miljoniem latu, pieaugot cigarešu un rapša sēklu eksportam. Ievērojamos apjomos eksportēti arī kvieši un auzas.
Eksports uz Baltkrieviju nedaudz samazinājies, joprojām gandrīz pusi no eksporta kopvērtības veido lopbarība. Pusotru reizi palielinājies saldētu zivju eksports. Zivju konservu eksports palielinājies divas reizes. Manāmi samazinājies kviešu eksports. Eksports uz Poliju palielinājies līdz četriem miljoniem latu, lielākā daļa no tā ir cukurs. Zivju konservu eksports palielinājies četras reizes.
Eksports uz Somiju palielinājies līdz diviem miljoniem latu sakarā ar lielajiem liellopu gaļas eksporta apjomiem.

Ieva Jaunozola,

Mārketinga padomes mārketinga speciāliste

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!