• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valdība atbalsta Publisko iepirkumu likumprojektu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.10.2005., Nr. 162 https://www.vestnesis.lv/ta/id/118742

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Veidos Intelektuālā īpašuma padomi

Vēl šajā numurā

12.10.2005., Nr. 162

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valdība atbalsta Publisko iepirkumu likumprojektu

Papildus jaunajam publisko iepirkumu likumam ir jāizdod vairāki MK noteikumi – noteikumi par iepirkumu paziņojumu saturu un formu, noteikumi par līgumcenu robežām, kā arī noteikumi par iepirkuma procedūrām un to finansēšanas kārtību pasūtītāja finansētiem projektiem.
Līdz ar Publisko iepirkumu likuma stāšanos spēkā spēku zaudēs līdzšinējais likums “Par iepirkumu valsts vai pašvaldību vajadzībām”. Paredzams, ka jaunais likums stāsies spēkā ar 2006. gada 31. janvāri.
Ministru kabinets vakar, 11.oktobrī, atbalstīja jauno Publisko iepirkumu likumprojektu, ar kuru iecerēts panākt valsts un pašvaldību iestāžu iepirkuma procedūru atklātumu, piegādātāju brīvu konkurenci un efektīvu līdzekļu izmantošanu, maksimāli samazinot pasūtītāja risku.
Tajā iestrādātas Eiropas Savienības (ES) direktīvu prasības, un tās papildinātas ar nacionālo regulējumu.
Finanšu ministrija atgādina, ka spēkā esošais likums “Par iepirkumu valsts vai pašvaldību vajadzībām” jau ir ticis vairākkārt grozīts, turklāt Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm ir pienākums ieviest nacionālajos normatīvajos aktos jaunu direktīvu, kuras teksts būtiski atšķiras no esošā regulējuma.
Likumprojekts reglamentē iepirkumu noteikumus. Tāpat tajā ietvertas normas, kas nosaka, kā organizējami metu konkursi un kā tiek izskatītas sūdzības.
Tajā ir ievērojamas izmaiņas. Līgumcenu robeža, no kuras sākot ir piemērojams likums, būs 10 000 latu. Šis regulējums ir balstīts uz ES dalībvalstu pieredzi. Tas ļaus samazināt ar publisko iepirkumu saistītās administratīvās izmaksas.
Līgumcenas robeža pakalpojumu un piegāžu līgumiem ir no 50 000 latu, savukārt attiecībā uz būvdarbu līgumiem – no 120 000 latu. Zem šīm līgumcenu robežām likumprojekts paredz cenu aptaujas piemērošanu. Cenu aptaujas regulējums paredz publikāciju internetā Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā, tādējādi nodrošinot atklātumu un konkurenci. Ir mainīta arī likuma struktūra, un tai par pamatu ņemta atbilstošās Eiropas Komisijas direktīvas struktūra.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!