• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Azerbaidžānas vēstnieka iepazīšanās vizīti pie Saeimas priekšsēdētājas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.10.2005., Nr. 162 https://www.vestnesis.lv/ta/id/118753

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Ēģiptes vēstnieka iepazīšanās vizīti pie Saeimas priekšsēdētājas

Vēl šajā numurā

12.10.2005., Nr. 162

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Azerbaidžānas vēstnieka iepazīšanās vizīti pie Saeimas priekšsēdētājas

Otrdien, 11.oktobrī, Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre tikās ar Azerbaidžānas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Tofiku Zulfugarovu, kurš bija ieradies iepazīšanās vizītē.
Tikšanās laikā galvenā uzmanība veltīta Latvijas un Azerbaidžānas divpusējo attiecību padziļināšanas iespējām, kā arī sadarbībai starptautisko organizāciju ietvaros.
Saeimas priekšsēdētāja un Azerbaidžānas vēstnieks bija vienisprātis, ka abu valstu attiecības veidojušās sekmīgi, tomēr to padziļināšanai ir vēl liels potenciāls – gan politisko, gan ekonomisko sakaru jomā. Kā spēcīgu impulsu attiecību aktivizēšanai puses minēja gaidāmo vēstniecību atvēršanu abās valstīs un oktobra sākumā notikušo Latvijas Valsts prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas vizīti Azerbaidžānā.
Puses pārrunāja parlamentārās sadarbības paplašināšanas iespējas – gan divpusējā līmenī, gan starptautisko organizāciju ietvaros. Saeimas priekšsēdētāja uzsvēra Latvijas eirointegrācijas pieredzi un parlamentāro saišu nozīmi to nodošanā Azerbaidžānai. Viņa norādīja uz iespējām sadarbību aktivizēt arī starptautisko organizāciju ietvaros, tai skaitā Starpparlamentu savienības forumos.
T.Zulfugarovs akcentēja savas valsts ieinteresētību apgūt Latvijas uzkrāto reformu pieredzi un pastāstīja par gaidāmajām parlamenta vēlēšanām, kuru norisei un atbilstībai starptautiskajiem standartiem ar lielu interesi sekos līdzi pasaules sabiedrība.
Tikšanās laikā puses pieskārās reģionālās sadarbības jautājumiem, tai skaitā Azerbaidžānas un Armēnijas divpusējām attiecībām un Kalnu Karabaha konflikta mierīga noregulējuma iespējām.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!