• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Ēģiptes vēstnieka iepazīšanās vizīti pie Saeimas priekšsēdētājas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.10.2005., Nr. 162 https://www.vestnesis.lv/ta/id/118755

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas pastāvīgā pārstāvja ANO tikšanos ar ANO ģenerālsekretāru

Vēl šajā numurā

12.10.2005., Nr. 162

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Ēģiptes vēstnieka iepazīšanās vizīti pie Saeimas priekšsēdētājas

Otrdien, 11.oktobrī, Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre tikās ar Ēģiptes Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Samahu Mohamedu Sotohi Saranu, kurš bija ieradies iepazīšanās vizītē.
Ēģiptes ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks informēja par viņa valstī veiktajām reformām demokrātijas nostiprināšanā, kā arī par pašreiz notiekošo pirmsvēlēšanu aģitācijas kampaņu, jo pēc mēneša notiks jaunā parlamenta vēlēšanas. Viņš atzīmēja, ka ir paredzama aktīva vēlētāju iesaistīšanās, jo viņi apzinās, ka spēj ietekmēt politiskos procesus valstī. Savukārt Saeimas priekšsēdētāja I.Ūdre pastāstīja, ka arī Latvijā ir jūtama pirmsvēlēšanu gaisotne, lai gan parlamenta vēlēšanas būs pēc gada. Puses pārrunāja arī reformu ieviešanas gaitu abās valstīs. Atbildot uz vēstnieka jautājumu par pārmaiņām Latvijā pēc iestājas Eiropas Savienībā (ES), I.Ūdre akcentēja, ka darbs pie reformu īstenošanas un likumdošanas saskaņošanas ar ES normām ilga gandrīz desmit gadus.
Tikšanās laikā pārrunāti arī jautājumi, kas skar divpusējo attiecību padziļināšanas iespējas. Puses bija vienisprātis, ka Latvijas un Ēģiptes attiecības vērtējamas kā veiksmīgas, tomēr vēl ir liels potenciāls to attīstībai. Tāpēc abpusēji izdevīgas sadarbības turpināšanai ir nepieciešama ciešāku kontaktu intensificēšana, kā vienu no veidiem minot parlamentāro sadarbību.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!