• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Piedaloties Pasaules tūrisma organizācijas Eiropas reģionālajā konferencē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.10.2005., Nr. 163 https://www.vestnesis.lv/ta/id/118869

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

13.10.2005., Nr. 163

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Piedaloties Pasaules tūrisma organizācijas Eiropas reģionālajā konferencē

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga trešdien, 12.oktobrī, piedalījās Pasaules tūrisma organizācijas (PTO) Eiropas reģionālajā konferencē par komunikācijām tūrismā un līdz ar PTO ģenerālsekretāru Frančesko Frandžjali un ekonomikas ministru Arturu Krišjāni Kariņu uzrunāja tūrisma nozares amatpersonas un uzņēmējus, starptautiskos ekspertus.
Savā runā prezidente atzīmēja, ka šādas nozīmīgas konferences rīkošana Latvijā apliecina, ka Latvija ir pievilcīgs ceļotāju galamērķis un daudzsološa vieta uzņēmējdarbības attīstīšanai. Tūrisma nozares attīstība un tūrisma komunikācijas uzlabošana ir nozīmīgs izaicinājums Latvijai, kura piecdesmit gadu garumā kopš padomju okupācijas līdz neatkarības atgūšanai 1991.gadā bija izdzēsta no pasaules tūrisma kartēm.
Savā runā prezidente atzīmēja ievērojamos Latvijas ekonomiskos rādītājus un to straujo izaugsmi. Viņa pauda cerību, ka efektīva Eiropas Savienības struktūrfondu un kohēzijas fondu izmantošana ļaus turpināt pozitīvās pārmaiņas mūsu valsts ekonomikā, mazinot sociālo un ekonomisko nevienlīdzību, sekmēs jauno tehnoloģiju lietošanu un sniegs lielākas iespējas infrastruktūras uzlabošanai.
V.Vīķe-Freiberga sacīja, ka 20.gadsimta 90.gadu sākumā tūrisma nozare Latvijā sāka attīstību gandrīz no nulles un līdz šim sasniegtais ir visai ievērojams. Pēdējos gados tūrisma sektora izaugsme demonstrējusi tās potenciālu kā ārkārtīgi daudzsološa ekonomiskā aktivitāte un strauji kļūst par nozīmīgāko ienākumu avotu daudzviet Latvijā. 2004.gadā tūrisms deva 2% Latvijas kopprodukta, kas ir ievērojams rādītājs, turklāt pagājušajā gadā tūrisma sektors Latvijā ir audzis par 23% un valsts uzņēmusi lielāku skaitu viesu nekā jebkad agrāk – 3 miljonus cilvēku. Šis ir pirmais gads kopš valsts neatkarības atgūšanas, kad uz Latviju atbraukušo tūristu skaits pārsniedz to cilvēku skaitu, kas no Latvijas kā tūristi devušies uz citām zemēm.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!