• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Lidostā cīnās ar terorismu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.10.2005., Nr. 163 https://www.vestnesis.lv/ta/id/118884

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Bezdarbniekiem būs individuālais darba meklēšanas plāns

Vēl šajā numurā

13.10.2005., Nr. 163

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Lidostā cīnās ar terorismu

DROSIBA-DEMO4.JPG (16619 bytes)
Foto: Normunds Mežiņš, A.F.I.

Vakar, 12.oktobrī, starptautiskajā lidostā “Rīga” notika plašas pretterorisma un glābšanas mācības, kurās iesaistīti vairāk nekā 100 cilvēku. Tās bija gan rīcības plāna “Lidmašīna” štāba mācības, gan arī lidostas ārkārtas situācijas novēršanas kompleksās mācības. Tajās speciālisti apguva aviācijas negadījumā cietušo pasažieru evakuāciju un lidmašīnas dzēšanu. Notika arī aviosabiedrības “airBaltic” personāla treniņi aviācijas negadījuma situācijā.
Mācībās piedalījās lidostas Ugunsdzēsības dienests, Medicīnas dienests, robežsargi un policisti, kā arī aviokompānijas personāls. Dažādu uzdevumu veikšanā iesaistījās Pretterorisma centrs, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests, Valsts policija, Katastrofu medicīnas centrs un pretterorisma vienība “Omega”.
Ārkārtas situāciju kompleksās mācības lidostā tiek rīkotas katru gadu, taču šogad mācībās pirmo reizi piekrita piedalīties “Omega”. Līdz ar to pirmo reizi notika arī mācības, kuru scenārijs paredzēja gaisa kuģa sagrābšanu un ķīlnieku krīzi.

“LV” informācija

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!