• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvietes cildenā misija. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.10.2005., Nr. 163 https://www.vestnesis.lv/ta/id/118889

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

ASV un Eiropas Savienība stīvējas par subsīdijām

Vēl šajā numurā

13.10.2005., Nr. 163

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvietes cildenā misija

Ārlietu ministrs Artis Pabriks nosūtījis apsveikuma vēstuli latvietei Annai Bušai Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO)  Starptautiskajā atomenerģijas aģentūrā sakarā ar aģentūras piešķirto šā gada Nobela miera prēmiju.

ANO Starptautiskās atomenerģijas aģentūras direktors Mohammads Baradejī uzsvēris, ka augsto atzinību iegūt palīdzējis visu aģentūras darbinieku kopīgais ieguldījums. Šie vārdi ir atzinība arī Annai Bušai, kas Starptautiskās atomenerģijas aģentūras Tehniskās sadarbības departamenta Eiropas nodaļā strādā divus gadus, viņas pārziņā ir sadarbība ar Grieķiju, Gruziju un Albāniju.
Starptautiskā atomenerģijas aģentūra prēmiju saņēma par darbu, ierobežojot kodolieroču izplatību pasaulē un veicinot atomenerģijas izmantošanu miermīlīgiem mērķiem.
“Laikā, kad atbruņošanas centieni izskatās atdūrušies pret nepārvaramiem šķēršļiem, kad pastāv draudi par kodolieroču izplatīšanos uz valstīm un teroristu grupām un kad kodolvaras atkal spēlē aizvien pieaugošāku lomu, aģentūras darbs ir nenovērtējami svarīgs,” teikts Nobela miera prēmijas komitejas paziņojumā.
Latvijas Ārlietu ministrija uzsvērusi, ka aģentūras darbs ir ieguvis īpašu novērtējumu, jo Nobela miera prēmijai tika izvēlēts starp gandrīz 200 pretendentiem.
“Es augsti novērtēju to, ka organizācijā darbojaties kā brīvprātīgā un veltāt savas zināšanas miera un stabilitātes vairošanai pasaulē. Jūs esat ļoti pozitīvs piemērs Latvijas sabiedrībai, īpaši jaunatnei, un parādāt, ka ar mērķtiecību un pieredzi var dot ieguldījumu ne tikai Latvijas, bet visas pasaules attīstībā,” ārlietu ministrs Artis Pabriks raksta apsveikuma vēstulē Annai Bušai: “Gribētu Jums izteikt vislielāko pateicību par šo izvēli un novēlēt panākumus Jums un ANO Starptautiskajai atomenerģijas aģentūrai arī turpmākajā darbā.”

Jānis Ūdris, “LV”

janis.udris@vestnesis.lv

Pēc Ārlietu ministrijas materiāliem

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!