• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Latvijas Vēstnesis. Dokumenti" - pie Jums dodas 25. burtnīca. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.10.2000., Nr. 365/367 https://www.vestnesis.lv/ta/id/11893

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta Komitejas 16.oktobra sēdē

Vēl šajā numurā

18.10.2000., Nr. 365/367

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

"Latvijas Vēstnesis. Dokumenti" — pie Jums dodas 25. burtnīca

Godātie lasītāji, kārtējā valsts normatīvo tiesību aktu burtnīca pie Jums dodas ar sešiem likumiem, kas Saeimā pieņemti 21. septembrī, bet "Latvijas Vēstnesī" izsludināti 4. oktobrī, un divdesmit vienu Ministru kabineta dokumentu, kas izdoti no 12. līdz 26. septembrim. Saeima apstiprinājusi izmaiņas Latvijas Republikas un Eiropas brīvās tirdzniecības asociācijas valstu brīvās tirdzniecības līguma B protokolā un brīvās tirdzniecības līgumos starp Latvijas Republiku un Slovākijas Republiku, Slovēnijas Republiku, Čehijas Republiku, Polijas Republiku, Igaunijas Republiku un Lietuvas Republiku.

Ministru kabinets izdevis jaunus noteikumus likuma "Par uzņēmumu ienākuma nodokli" normu piemērošanai. Tajos skaidrota konkrētu pantu piemērošana saskaņā ar citiem likumiem un valdības normatīvajiem aktiem. Doti vairāki nodokļa aprēķināšanas piemēri, kā arī tabulas un formulas. Saskaņā ar Autopārvadājumu likumu izdoti noteikumi par kravu starptautisko autopārvadājumu atļauju izsniegšanas kārtību. Noteikumi par benzīna un dīzeļdegvielas atbilstības novērtēšanu nosaka to kvalitātes prasības un tirgus uzraudzības institūcijas. Noteikumi stājas spēkā ar 2002. gada 1. janvāri. Ģenētiski modificēto organismu izmantošanas un izplatīšanas noteikumi nosaka prasības to ierobežotajai izmantošanai, izplatīšanai vidē un tirgū, lai nepieļautu kaitējuma nodarīšanu cilvēku veselībai, dzīvniekiem, bioloģiskajai daudzveidībai u.tml. Noteikumiem ir trīs pielikumi. Pirmajā reglamentēti ģenētiski modificēto organismu ierobežotās izmantošanas drošības pasākumi: laboratoriju iekārtojums, darba organizācija u.c. Otrajā un trešajā pielikumā — pieteikumā par ģenētiski modificēto organismu apzinātu izplatīšanu vidē un tirgū norādāmā informācija un papildinformācija. Apstiprināts arī Ģenētiski modificēto organismu uzraudzības padomes nolikums. Izdoti jauni noteikumi par nelegālā apritē esošo narkotisko un psihotropo vielu un zāļu iedalījumu apmēriem. Tiem ir trīs pielikumi ar Labklājības ministrijas uzraudzībā esošo vielu klasifikācijas I, II un III sarakstu. Saskaņā ar Farmācijas likumu izdoti noteikumi par ierobežojumiem zāļu lietošanā dzīvniekiem. Saskaņā ar Epidemioloģiskās drošības likumu izdoti jauni Vakcinācijas noteikumi. Tie nosaka infekcijas slimības, pret kurām obligāti veicama vakcinācija, un vakcinējamo personu loku. Pielikumā ir veidlapas paraugs — starptautiskais sertifikāts par vakcināciju vai revakcināciju pret dzelteno drudzi. Grozījumi izdarīti noteikumos par brīvprātīgu pievienošanos valsts pensiju apdrošināšanai, un tie stājas spēkā ar 2001. gada 1. janvāri. Ministru kabinets izdarījis grozījumus vēl vairākos agrāk izdotos normatīvajos aktos.

Jūsu "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!