• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Portugāles politiskajām konsultācijām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.10.2000., Nr. 365/367 https://www.vestnesis.lv/ta/id/11894

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Bailes no mini varianta"

Vēl šajā numurā

18.10.2000., Nr. 365/367

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Portugāles politiskajām konsultācijām

Otrdien, 17. oktobrī, Lisabonā notika Latvijas Republikas Ārlietu ministrijas valsts sekretāra Māra Riekstiņa politiskās konsultācijas ar Portugāles Ārlietu ministrijas valsts sekretāru Eiropas lietās Francišku Seišasu da Koštu.

Konsultāciju laikā pārrunāti ar Eiropas integrāciju saistītie jautājumi, kā arī divpusējās sadarbības turpmākās attīstības perspektīvas.

F. Seišass da Košta informēja par Eiropas Savienības (ES) institucionālās reformas attīstību pēc tikko notikušās ES Padomes Biaricā. Abas puses uzsvēra kandidātvalstu ciešākas iesaistes diskusijās par ES nākotni nozīmi. ES integrācijas procesa kontekstā pārrunāti iestāšanās procesa finansiālie aspekti, kopīgās lauksaimniecības politikas attīstība, kā arī iestāšanās pārejas periodi. M. Riekstiņš apliecināja Latvijas interesi iepazīt Portugāles pieredzi strukturālo fondu izmantošanā lauksaimniecībā un zivsaimniecībā. Abas amatpersonas bija vienisprātis, ka pašreizējās ES prezidentūras laikā nebūtu lietderīgi nosaukt jebkādu iespējamo kandidātvalstu iestāšanās ES datumu. Tas liecinātu, ka sarunu procesā politiskie lēmumi ir ņēmuši virsroku pār kandidātvalstu faktisko sagatavotību, kas Latvijai nav pieņemami. F. Seišass da Košta pozitīvi novērtēja Latvijas paveikto iestāšanās ES sarunu procesā un atkārtoti pauda atbalstu iespējami ātrai Latvijas dalībai ES.

Abas amatpersonas apsveica līdzšinējo regulāro politisko dialogu un vienojās par tālākās sadarbības padziļināšanu. Tika pārrunāta abu valstu sadarbība starptautisko organizāciju ietvaros.

Pēc tikšanās parakstīts Līgums par sadarbību izglītībā, kultūrā, zinātnē un tehnoloģijā.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!