• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2005. gada 27. septembra noteikumi Nr. 739 "Licences izsniegšanas pagaidu kārtība zemes ierīcības, kadastrālās uzmērīšanas, ģeodēzijas un kartogrāfijas darbiem". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.10.2005., Nr. 165 https://www.vestnesis.lv/ta/id/119098

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.767

Grozījums Ministru kabineta 2003.gada 7.janvāra noteikumos Nr.1 "Noteikumi par Ministru kabineta locekļu, valsts ministru un parlamentāro sekretāru atalgojumu, reprezentācijas un braukšanas naudu"

Vēl šajā numurā

18.10.2005., Nr. 165

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 739

Pieņemts: 27.09.2005.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta noteikumi Nr.739

Rīgā 2005.gada 27.septembrī (prot. Nr.54 19.§)

Licences izsniegšanas pagaidu kārtība zemes ierīcības, kadastrālās uzmērīšanas, ģeodēzijas un kartogrāfijas darbiem

Izdoti saskaņā ar likuma “Par Valsts zemes dienestu” 7.pantu

 

I. Vispārīgie jautājumi

1.Noteikumi nosaka licences izsniegšanas kārtību zemes ierīcības, kadastrālās uzmērīšanas, ģeodēzijas un kartogrāfijas darbiem.

2.Licenci (1.pielikums) izsniedz Valsts zemes dienests. Lēmumu par licences izsniegšanu, pagarināšanu un pārreģistrēšanu pieņem Tieslietu ministrijas izveidota Valsts zemes dienesta zemes ierīcības, kadastrālās uzmērī­šanas, ģeodēzijas un kartogrāfijas darbu licencēšanas komisija (turpmāk — komisija). Komisiju izveido un tās sastāvu apstiprina tieslietu ministrs. Komisijā iekļauj pārstāvjus no Tieslietu ministrijas, Valsts zemes dienesta un profe­sionālajām biedrībām.

3.Ja komersanta saimnieciskā darbība ir reģistrēta kādā citā Eiropas Savienības dalībvalstī, nevis Latvijas Republikā, komersants drīkst veikt zemes ierīcības, kadastrālās uzmērīšanas, ģeodēzijas vai kartogrāfijas darbus Latvijas Republikā bez komisijas licences, ja minētie darbi Latvijas Republikā netiek veikti pastāvīgi.

II. Licences izsniegšana

4. Licenci izsniedz:

4.1.komersantam, kas Latvijā reģistrēts komercreģistrā zemes ierīcības, kadastrālās uzmērīšanas vai ģeodēzijas darbu veikšanai un kas atbilst šādām prasībām:

4.1.1. ne mazāk kā vienai ceturtajai daļai visu komersanta nodarbināto ir augstākā izglītība zemes ierīcībā vai ģeodēzijā vai piecu gadu darba pieredze (pēdējo septiņu gadu laikā) licencējamajā darbības veidā;

4.1.2. komersantam ir profesionālās kvalifikācijas sertifikāts (turpmāk — sertifikāts), kuru izsniegusi atbilstības novērtēšanas institūcija, kas akreditēta valsts aģentūrā “Latvijas nacionālais akreditācijas birojs” atbilstoši standartam LVS EN ISO/IEC 17024:2004 “Vispārīgās prasības personu sertificēšanas institūcijām” un par kuru Ekonomikas ministrija publicējusi paziņojumu laikrakstā “Latvijas Vēstnesis”;

4.1.3. komersants ir apdrošinājis savu civiltiesisko atbildību. Pēc pozitīva lēmuma pieņemšanas par atbilstību licences saņemšanai licences saņēmējs iesniedz licences izsniedzējam dokumentus par civiltiesisko apdrošināšanu;

4.2. komersantam, kas reģistrēts Latvijā kartogrāfijas darbu veikšanai un kura vadītājam (vai kartogrāfijas darbu vadītājam) ir augstākā izglītība ģeodēzijā, kartogrāfijā vai ģeogrāfijā un trīs gadu darba pieredze (pēdējo piecu gadu laikā).

5. Darbinieka izglītība ir par pamatu licences izsniegšanai tikai vienam komersantam.

6.Licences saņemšanai komersants iesniedz Valsts zemes dienestā attiecīgu iesniegumu (2.pielikums). Iesniegumam pievieno šādus dokumentus vai to kopijas, uzrādot oriģinālu:

6.1. komersanta reģistrācijas apliecību;

6.2. izziņu par komersanta darbiniekiem, norādot vārdu, uzvārdu, izglītību un izglītības veidu. Izziņai pievieno izglītību apliecinošus dokumentus un sertifikātu licencējamā darbības veidā (tiem darbiniekiem, kuru izglītība ir par pamatu licences izsniegšanai);

6.3. mērniecības instrumentu pirkumu apliecinošu dokumentu, kas nav vecāks par gadu. Pārējos gadījumos iesniedz tehniskās pārbaudes protokolu, kuru ne agrāk kā pirms gada izsniegusi atbilstības novērtēšanas institūcija, kas akreditēta valsts aģentūrā “Latvijas nacionālais akreditācijas birojs” atbilstoši standartam LVS EN ISO/IEC 17025:2001 “Testēšanas un kalibrēšanas laboratoriju kompetences vispārīgās prasības”, vai citas Eiropas Savienības dalībvalsts paziņota atbilstības novērtēšanas institūcija, par kuru Ekonomikas ministrija publicējusi paziņojumu laikrakstā “Latvijas Vēstnesis”.

7. Komisija 30 darbdienu laikā izskata iesniegtos dokumentus un pieņem lēmumu par licences izsniegšanu vai pamatotu atteikumu.

8. Ja iesniegumam pievienotie dokumenti neatbilst šo noteikumu 6.punktā noteiktajām prasībām, komisija atliek jautājuma izskatīšanu uz nākamo sēdi un triju darbdienu laikā nosūta pretendentam paziņojumu par to, ka tam 10darb­dienu laikā jāiesniedz nepieciešamie dokumenti.

9. Ja 10 darbdienu laikā pēc paziņojuma nosūtīšanas pretendents nav iesniedzis nepieciešamos dokumentus, komisija pieņem lēmumu atteikt licences izsniegšanu.

10. Licenci saņem, uzrādot valsts nodevas samaksu apliecinošu doku­mentu un iesniedzot tā kopiju.

11.Licences saņēmēju reģistrē licencēto personu reģistrācijas žurnālā (turpmāk — žurnāls). Žurnāla ieraksti ir publiski, un jebkurai personai ir tiesības saņemt šādu informāciju par licencēto personu:

11.1. licencētās personas firma;

11.2. licences numurs;

11.3. licences derīguma termiņš;

11.4. licencētie darbības veidi.

12. Licenci izsniedz uz vienu gadu.

13. Licenci neizsniedz, ja:

13.1. licencēšanai iesniegtajos dokumentos norādīta nepatiesa informā­cija;

13.2. licencēšanai iesniegtie dokumenti ir viltoti vai zaudējuši spēku;

13.3. komersants neatbilst šo noteikumu prasībām.

III. Licences derīguma termiņa pagarināšana

14. Licences derīguma termiņu pagarina, ja licencētā persona:

14.1. atbilst šo noteikumu 4.punktā noteiktajām prasībām;

14.2. katru gadu līdz 1.februārim ir iesniegusi:

14.2.1.iepriekšējā gadā izpildīto darbu sarakstu un izziņu par darbiniekiem, ja notikušas izmaiņas personāla sastāvā;

14.2.2.mērniecības instrumentu pirkumu apliecinošu dokumentu (vai tā kopiju), kas nav vecāks par gadu. Pārējos gadījumos iesniedz tehniskās pārbaudes protokolu, kuru ne agrāk kā pirms gada izsniegusi atbilstības novērtēšanas institūcija, kas akreditēta valsts aģentūrā “Latvijas nacionālais akreditācijas birojs” atbilstoši standartam LVSENISO/IEC17025:2001 “Testēšanas un kalibrēšanas laboratoriju kompetences vispārīgās prasības”, vai citas Eiropas Savienības dalībvalsts attiecīga organizācija.

15. Lai pagarinātu licences derīguma termiņu, licencētā persona iesniedz Valsts zemes dienestā attiecīgu iesniegumu (3.pielikums). Iesniegumam pievieno šādus dokumentus vai dokumentu kopijas, uzrādot oriģinālu:

15.1.izziņu par visu strādājošo speciālistu kvalifikāciju licences derīguma termiņa pagarināšanas dienā;

15.2.izglītību apliecinošus dokumentus un sertifikātus licencējamos darbības veidos, ja tie komisijai nav iesniegti iepriekš;

15.3.aktus par mērniecības instrumentu kalibrēšanas pārbaudi vai mērniecības instrumentu iegādi apliecinošus dokumentus, kas nav vecāki par gadu.

16. Licences derīguma termiņu pagarina uz pieciem gadiem. Ja komisija saņēmusi iesniegumu par to, ka licencētā persona pārkāpusi normatīvo aktu prasības zemes mērniecības jomā, licenci pagarina uz vienu gadu.

17. Licences derīguma termiņu pagarina darbības veidiem, kurus licencētā persona ir veikusi un par kuriem iesniegusi izpildīto darbu sarakstu. Ja licencētā persona pieprasa pagarināt licences derīguma termiņu darbības veidiem, par kuriem nav iesniegts iepriekšējā gadā izpildīto darbu saraksts, šiem darbības veidiem licenci izsniedz uz gadu.

IV. Licences pārreģistrācija

18. Licenci pārreģistrē, ja:

18.1. mainīta licencētās personas firma;

18.2. mainīta juridiskā adrese;

18.3. licence ir nozaudēta, nozagta, iznīcināta vai neatjaunojami bojāta.

19.Ja tiek mainīta firma, reģistrācijas numurs vai adrese, licencētā persona 10 darbdienu laikā iesniedz Valsts zemes dienestā:

19.1. iesniegumu (4.pielikums) par licences pārreģistrāciju;

19.2. licences oriģinālu, ja tāds ir;

19.3. komersanta reģistrācijas apliecības kopiju, uzrādot oriģinālu.

20. Ja licence ir nozaudēta, iznīcināta vai neatjaunojami bojāta, licencētā persona 10 darbdienu laikā iesniedz Valsts zemes dienestā iesniegumu par licences dublikāta izsniegšanu.

21. Pārreģistrētu licenci vai licences dublikātu Valsts zemes dienests izsniedz piecu darbdienu laikā pēc šo noteikumu 19. un 20.punktā minēto dokumentu saņemšanas.

V. Licences anulēšana

22. Komisija anulē licenci, ja:

22.1.saņemts komersanta iesniegums par visu licencē norādīto darbību veidu izbeigšanu;

22.2.komersants nepilda šo noteikumu 14.2.apakšpunktā noteiktos pienākumus;

22.3. komersants darbojas pretēji klienta likumīgajām interesēm;

22.4. komersants ir sniedzis nepatiesas ziņas;

22.5. 30 dienu laikā pēc lēmuma par licences piešķiršanu vai licences derīguma termiņa pagarināšanu pieņemšanas pretendents nav izņēmis licenci.

23.Ja licence anulēta atbilstoši šo noteikumu 22.punktā minētajiem nosacījumiem, licencētā persona dokumentus licences saņemšanai iesniedz vispārējā kārtībā ne agrāk kā pēc gada no lēmuma par licences anulēšanu pieņemšanas dienas. Tiek izsniegta licence ar jaunu numuru.

24. Ja licencē norādītie darbību veidi ir izbeigti vai licence ir anulēta, licencētā persona piecu darbdienu laikā licenci nodod komisijai.

VI. Noslēguma jautājumi

25. Līdz dienai, kad tiks apstiprināta Latvijas nacionālajā akreditācijas birojā akreditētas profesionālās biedrības sertifikāta izsniegšanas kārtība, bet ne ilgāk par 2007.gada 31.decembri licences izsniegšanas pamats ir:

25.1.zemes ierīcības, kadastrālās uzmērīšanas un ģeodēzijas darbiem — augstākā izglītība zemes ierīcībā vai ģeodēzijā vai darba pieredze licencējamā darbības veidā;

25.2.kartogrāfijas darbiem — augstākā izglītība ģeodēzijā, kartogrāfijā, ģeogrāfijā vai darba pieredze licencējamā darbības veidā.

26.Komisijas lēmumu var apstrīdēt Tieslietu ministrijā. Tieslietu ministrijas lēmumu var pārsūdzēt tiesā.

27.Sākot ar 2006.gada 1.janvāri, komisijā iekļauj pārstāvi no Aizsardzības ministrijas. Licences izsniegšanas pagaidu kārtība ģeodēzijas un kartogrāfijas darbiem saskaņā ar šiem noteikumiem ir spēkā līdz Ģeodēzijas un kartogrāfijas likuma spēkā stāšanās dienai.

Ministru prezidents A.Kalvītis

Tieslietu ministre S.Āboltiņa

Redakcijas piebilde: noteikumi stājas spēkā ar 2005.gada 19.oktobri.

 

1.pielikums

Ministru kabineta

2005.gada 27.septembra noteikumiem Nr.739

01.JPG (53093 bytes)

Tieslietu ministre S.Āboltiņa

 

2.pielikums

Ministru kabineta

2005.gada 27.septembra noteikumiem Nr.739

02.JPG (46140 bytes)

Tieslietu ministre S.Āboltiņa

 

3.pielikums

Ministru kabineta

2005.gada 27.septembra noteikumiem Nr.739

03.JPG (45377 bytes)

Tieslietu ministre S.Āboltiņa

 

4.pielikums

Ministru kabineta

2005.gada 27.septembra noteikumiem Nr.739

04.JPG (22448 bytes)

05.JPG (14785 bytes)

Tieslietu ministre S.Āboltiņa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!