• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijai plānoto finansējumu viesuļvētras seku likvidēšanai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.10.2005., Nr. 165 https://www.vestnesis.lv/ta/id/119135

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par pilsētu attīstību paplašinātā Eiropas Savienībā

Vēl šajā numurā

18.10.2005., Nr. 165

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijai plānoto finansējumu viesuļvētras seku likvidēšanai

Otrdien, 11.oktobrī, Eiropas Parlamenta (EP) Budžeta komiteja atbalstīja šā gada budžeta grozījumus, apstiprinot Eiropas Komisijas ierosinājumu – no Eiropas Savienības (ES) Solidaritātes fonda piešķirt finansējumu janvāra viesuļvētrā cietušajām valstīm.
Latvijai paredzēts piešķirt 9,5 miljonus eiro, bet šī summa vēl ir jāsaskaņo ar ES Padomi. Ar šiem līdzekļiem Latvijai varēs atlīdzināt ārkārtas pasākumu izdevumus, piemēram, par glābšanas dienestu iesaistīšanu, izpostīto teritoriju tūlītēju attīrīšanu un pamatinfrastruktūras savešanu kārtībā.
“Šobrīd jau ir skaidri zināms, ka līdzekļi no ES Solidaritātes fonda tiks piešķirti, bet tas vēl jāsaskaņo ar ES Padomi, lai piešķiramo līdzekļu apjoms netiktu samazināts. Jau 18.oktobrī trialoga sanāksmē ar ES Padomes, Eiropas Komisijas un EP pārstāvjiem runāsim par šo jautājumu, saskaņojot viedokļus par finansējuma apjomu,” uzsvēra EP deputāts Valdis Dombrovskis.
Šā gada 8. un 9.janvārī Latvijā, Lietuvā, Igaunijā un Zviedrijā plosījās spēcīga viesuļvētra, kas radīja nopietnus postījumus mežos, norāva daudzām ēkām jumtus, appludināja saimniecības, kā arī radīja elektroapgādes problēmas. Zviedrijai kā visvairāk cietušai plānots piešķirt 81,7 miljonus eiro, Igaunijai – 1,3 miljonus, bet Lietuvai – 0,4 miljonus eiro.
ES Solidaritātes fonds, kas izveidots 2002.gadā, sniedz ārkārtas palīdzību dalībvalstīm un kandidātvalstīm dabas katastrofu izraisītu krīžu gadījumā. Lai saņemtu atbalstu no Solidaritātes fonda, valstīm ir jāiesniedz precīzs nodarīto zaudējumu aprēķins, kā arī jāatbilst īpašiem kritērijiem, kas nodrošina ES līdzekļu izlietojumu visneatliekamākajām vajadzībām. Starp Komisiju un saņēmējvalsti ir jāpieņem līgums, kurā paredzēti atbalsta īstenošanas nosacījumi saņēmējam.

Zane Lielķikute, EP deputāta Valda Dombrovska preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!