• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Valsts arhīva darbinieku paveikto PSRS nodarīto zaudējumu aprēķināšanai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.10.2005., Nr. 165 https://www.vestnesis.lv/ta/id/119146

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Piedaloties Baltijas Attīstības foruma sanāksmē

Vēl šajā numurā

18.10.2005., Nr. 165

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Valsts arhīva darbinieku paveikto PSRS nodarīto zaudējumu aprēķināšanai

14.oktobrī PSRS totalitārā komunistiskā okupācijas režīma upuru skaita un masu kapu vietu noteikšanai, informācijas par represijām un masveida deportācijām apkopošanai un Latvijas valstij un tās iedzīvotājiem nodarīto zaudējumu aprēķināšanai izveidotās komisijas dalībnieki apmeklēja Latvijas Valsts arhīvu. Arhīva speciālisti iepazīstināja ar institūcijas paveikto darbu, apkopojot un sistematizējot informāciju par PSRS okupācijas laikā represijās cietušajiem Latvijas iedzīvotājiem.
Projekta “20.gadsimta okupācijas režīmos represēto Latvijas iedzīvotāju datu bāze” ietvaros kopš 1999.gada apstrādāti dati par 1941.gada 14.jūnija deportācijās cietušajiem Latvijas iedzīvotājiem. Darba rezultātā izveidota datu bāze un izdota grāmata “Aizvestie. 1941.gada 14.jūnijs”. Pašlaik Valsts arhīvā tiek turpināta arī 1949.gadā deportēto iedzīvotāju datu bāzes veidošana, ko plānots pabeigt 2007.gadā, izdodot grāmatas “Aizvestie” otro daļu.
Komisijas locekļi atzinīgi novērtēja Valsts arhīva speciālistu veikumu, kas ir svarīgs pienesums ne tikai saistībā ar komisijas darba uzdevumiem, bet vēl vairāk – šim apkopojumam ir liela vēsturiska nozīme un vērtība.
Komisijas darba uzdevuma kontekstā tikšanās dalībnieki bija vienisprātis par nepieciešamību aktualizēt jautājumu par politiski represēto iedzīvotāju datu bāzes tālāko izveidi. Tas būtu ne tikai sistematizēts datu un faktu apkopojums par okupācijas režīmos cietušajiem cilvēkiem, bet vienlaikus arī piemineklis represētajiem un liecība nākamajām paaudzēm.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!