• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vienreizēja vai divreizēja pensiju indeksācija. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.10.2005., Nr. 165 https://www.vestnesis.lv/ta/id/119151

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Virzās e-paraksta ieviešana

Vēl šajā numurā

18.10.2005., Nr. 165

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vienreizēja vai divreizēja pensiju indeksācija

MAKI.JPG (9672 bytes)

Paredzams, ka turpmāk pensiju indeksācija notiks divreiz gadā. Tā lemts vakar Saeimas Budžeta un finanšu komisijas galīgajā lasījumā atbalstītajos grozījumos likumā “Par valsts pensijām”.
Pensijas, kuru lielums nepārsniedz 105 latus, līdz 2009.gada beigām tiks indeksētas divreiz gadā 1.aprīlī un 1.oktobrī. Savukārt tās pensijas, kuras pārsniedz 175 latus, indeksēs vienreiz gadā. Turpmāk apgādnieka zaudējuma pensija katram bērnam nedrīkstēs būt mazāka par 65% no valsts sociālā nodrošinājuma pabalsta.
Saeimas komisija arī, pretēji valdības lemtajam, atbalstīja partijas “Jaunais laiks” deputātes Silvas Bendrātes priekšlikumu, ka ieturējumi tiesas nolēmumu izpildīšanai no pensijas nedrīkstēs pārsniegt 30%. Līdz šim likumā bija noteikts, ka ieturējumi nedrīkst pārsniegt 50%. Deputāte komisijas sēdē, aicinot atbalstīt savu priekšlikumu, uzsvēra, ka ir jāizrāda cieņa pret vecajiem cilvēkiem, kuri “galu galā ir mūs ievēlējuši”.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!