• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Nebūs individuālo uzņēmumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.10.2005., Nr. 165 https://www.vestnesis.lv/ta/id/119154

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Samazinās pašvaldībās ievēlēto jauniešu īpatsvars

Vēl šajā numurā

18.10.2005., Nr. 165

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Nebūs individuālo uzņēmumu

IZSTADE-AMATNIECIBA4.JPG (20772 bytes)
Foto: A.F.I.

Valdības komiteja ir atbalstījusi Tieslietu ministrijas piedāvātos grozījumus Komerclikuma spēkā stāšanās kārtības likumā, kas paredz individuālo uzņēmumu reformu. Turpmāk vairs nebūs individuālā uzņēmuma statusa, un visiem individuālo uzņēmumu īpašniekiem līdz 2008.gada 31.decembrim būs jāpiesakās, lai ierakstītos komercreģistrā individuālā komersanta statusā. Vēl individuālos uzņēmumus varēs pārveidot par komercsabiedrībām vai arī likvidēt.
Ja individuālie uzņēmumi nepildīs likuma normas, pēc 2009.gada 1.janvāra tie tiks no uzņēmumu reģistra izslēgti un individuālā uzņēmuma īpašnieks par sava uzņēmuma saistībām atbildēs ar visu savu mantu kā fiziska persona.
Patlaban individuālo uzņēmumu darbību regulē likums “Par individuālo (ģimenes) uzņēmumu, zemnieka vai zvejnieka saimniecību un individuālo darbu” un citi normatīvie akti, taču tajos ietvertais normatīvais regulējums esot novecojis.
Daļai individuālo uzņēmumu jau bija jāpārreģistrējas komercreģistrā kā individuālajiem komersantiem, tomēr tas neattiecās uz tiem, kuru galvenais darbības veids ir amatniecība. Pēc “Lursoft” datiem uzņēmumu reģistrā ierakstīti 24 188 individuālie uzņēmumi, no kuriem nelikvidēti 17 523.
Likumprojekts vēl būs jāskata valdībā un jāpieņem Saeimā.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!