• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Dienesti slīpē sadarbību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.10.2005., Nr. 165 https://www.vestnesis.lv/ta/id/119156

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Grūtnieču patversmei būs nauda

Vēl šajā numurā

18.10.2005., Nr. 165

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Dienesti slīpē sadarbību

Glābšanas dienesti no Latvijas nupat atgriezušies no starptautiskām pretterorisma mācībām Ukrainā.

VUGD.JPG (20700 bytes)
Ugunsdzēsēju un katastrofu mediķu apvienotā glābēju komanda pirmo reizi slīpējusi sadarbību ārpus Latvijas robežām
Foto: Aleksandrs Vinks

Ķīmisko un bioloģisko avāriju seku likvidēšanas un pārvaldības praktiskajās mācībās “Joint Asisstance 2005”, kas no 9.līdz 13.oktobrim risinājās Ļvovā un Javoriovā, Latviju pārstāvēja īpaši sagatavota Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) un katastrofu medicīnas centra (KMC) speciālistu komanda 23 cilvēku sastāvā.
Latvijas komanda iesaistījusies imitētas kaitīgu vielu noplūdes avārijas seku likvidēšanā pēc teroristu sarīkota sprādziena dzelzceļa stacijā un ķīmiskajā rūpnīcā, rīkojoties situācijā, kāda terora akta gadījumā varētu rasties arī Latvijā, informē VUGD Avārijas glābšanas daļas komandieris Vilis Students. Mācību lielākais ieguvums bijis dažādu valstu dienestu savstarpējās sadarbības veidošana, starptautisko kontaktu attīstīšana, kā arī ciešākas darba prakses nostiprināšana KMC un VUGD speciālistu starpā. Lai gan mūsu valsts glābēji un mediķi kopīgi strādājuši kā mācībās, tā reālos negadījumos Latvijā, pirmoreiz sadarbība slīpēta svešā zemē.
Mācības organizēja Eiroatlantijas katastrofu likvidēšanas koordinācijas centrs un Ķīmisko ieroču neizplatīšanas un aizlieguma organizācija sadarbībā ar ANO. “Joint Asisstance 2005” piedalījās civilās un militārās glābšanas, pretterorisma, ķīmisko un bioloģisko seku likvidēšanas un glābšanas vienības 600 dalībnieku sastāvā no Ukrainas, Ungārijas, Polijas, Rumānijas, Igaunijas, Latvijas, Austrijas, Francijas, Gruzijas, Itālijas, Portugāles, Šveices, Horvātijas, Norvēģijas, Zviedrijas, ASV. Kopā ar dažāda statusa novērotājiem mācībās iesaistījšies ap 40 valstu pārstāvju, informē V.Students.
Latvijas komanda mācībās Ukrainā piedalījās ar septiņām speciālajām ugunsdzēsības un glābšanas automašīnām, kuras ir pilnībā komplektētas ar glābšanas iekārtām un ierīcēm, medikamentiem un individuālajiem ķīmiskās aizsardzības līdzekļiem. Mūsu valsts glābēju rīcībā esošais aprīkojums darbam ķīmisku avāriju likvidēšanā ir līdzvērtīgs Eiropā pašlaik lietotajam, skaidro V.Students. Taču Latvijā glābšanas tehniskie līdzekļi koncentrējas galvaspilsētā, lai gan tos vajadzētu iegādāties un turēt arī lielākajos tranzīta mezglos.

Guntars Laganovskis, “LV”

guntars.laganovskis@vestnesis.lv

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!