• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Piedaloties Starpparlamentu 113.asamblejā Ženēvā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.10.2005., Nr. 165 https://www.vestnesis.lv/ta/id/119167

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Sveicot Dānijas karalieni Margrēti II un tautu ar Dānijas prinča piedzimšanu

Vēl šajā numurā

18.10.2005., Nr. 165

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Piedaloties Starpparlamentu 113.asamblejā Ženēvā

No 16. līdz 19.oktobrim Šveicē, Ženēvā, notiek Starpparlamentu savienības (SPS) 113.asambleja. Saeimu pārstāv parlamenta priekšsēdētāja, Latvijas nacionālās grupas SPS vadītāja Ingrīda Ūdre un grupas loceklis Oļegs Deņisovs.
16.oktobrī Latvijas delegācija piedalījās Eiropas ģeopolitiskās grupas “Twelve +” sēdē, kurā tika spriests par nākamajās asamblejās izskatāmajiem jautājumiem, par SPS reformu (kā padarīt SPS redzamāku pasaulē, tās darbību efektīvāku, pastiprinot nacionālo parlamentu un valdību lomu pieņemto lēmumu īstenošanā) un SPS budžetu (iespējas mainīt valstu dalības maksas atbilstoši to ekonomiskajiem rādītājiem).
Vakar, 17.oktobrī, SPS vadība I.Ūdrei kā SPS otrās komitejas viceprezidentei lūdza uzņemties prezidenta pienākumus, jo uz SPS 113.asamblejas darbu nebija ieradies komitejas prezidents Aleksandrs Fomenko. Tādējādi Saeimas priekšsēdētāja vadīja sēdes, piedalījās ziņojuma apspriešanā, priekšlikumu rezolūcijas izskatīšanā, Redakcijas komisijas vadīšanā un gala ziņojuma par komitejas darbu prezentēšanā noslēguma plenārsēdē.
SPS otrās komitejas uzmanības lokā ir tēma “Migrācija un attīstība”. Komitejā darbojas 124 valstis un 5 reģionālie parlamenti. 18 valstis ir iesniegušas 81 labojumu un priekšlikumu rezolūcijai. SPS Sieviešu parlamentāriešu komiteja paziņojusi, ka arī iesniegs labojumus, kas paredz īpašu uzmanību pievērst neaizsargātākajām migrantu grupām – sievietēm un bērniem.
Par tēmas nozīmīgumu liecina ziņojuma 7.pants: “21.gs. sākumā katrs trīsdesmit piektais pasaules iedzīvotājs ir migrants. ANO ir aprēķinājis, ka kopējais starptautisko migrantu skaits pasaulē ir apmēram 175 miljoni. Šis skaitlis attiecas uz bēgļiem un pārvietotajām personām, neiekļaujot nelegālos migrantus, kuru uzskaiti oficiālā statistika neveic.” Mūsdienu pasaules straujā globalizācija pastiprina migrāciju, kas rada dažādas problēmas, piemēram, cilvēktiesību pārkāpumus, integrāciju uzņemošajā valstī un slimību izplatību. Tomēr ir arī vairāki pozitīvi aspekti, tostarp kultūru mijiedarbība un savstarpēja bagātināšanās, trūkstošā darbaspēka ieplūšana valstīs, drošākas un ekonomiski stabilākas vides nodrošināšana migrantiem.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!