• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par muitas iestāžu pakalpojumu valsts nodevu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.10.2005., Nr. 166 https://www.vestnesis.lv/ta/id/119264

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par muitas nodrošinājumu un tā veidiem

Vēl šajā numurā

19.10.2005., Nr. 166

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par muitas iestāžu pakalpojumu valsts nodevu

Otrdien, 18.oktobrī, Ministru kabinets (MK) akceptēja Finanšu ministrijas izstrādātos MK noteikumus, kas reglamentēs valsts nodevas likmes par muitas iestāžu pakalpojumiem un to samaksas kārtību.
Ar MK noteikumiem “Noteikumi par muitas iestāžu pakalpojumu valsts nodevu” tiek reglamentētas valsts nodevas likmes par muitas iestāžu pakalpojumiem, kā arī to samaksas kārtība. Atbilstoši noteikumiem valsts nodevas likmes par muitas iestāžu pakalpojumiem ir šādas:
par katru muitas ierēdņa darba stundu, muitojot preces ārpus muitas iestādes atrašanās vietas vai ārpus darba laika, izņemot preču muitošanu, noformējot muitas procedūru “tranzīts,” – 20 latu;
par preču pagaidu uzglabāšanu muitas iestāžu atļautajās vietās, pārsniedzot laika limitu, kas noteikts preču nodošanai muitošanas vai uzglabāšanas režīmā:
– par pirmajām 15 diennaktīm – 0,1 % no preču vērtības;
– par nākamajām 15 diennaktīm – 0,3 % no preču vērtības;
– pēc 30 diennaktīm – par katru nākamo diennakti 2 % no preču vērtības;
par preces izcelsmes vai preces atbilstības Kombinētās nomenklatūras kodam noteikšanu, ja tiek izmantoti Valsts ieņēmumu dienesta Galvenās muitas pārvaldes Muitas laboratorijas pakalpojumi, – 50 latu.
Noteikumi arī paredz, ka valsts nodeva par muitas iestāžu pakalpojumiem ir jāmaksā pirms attiecīgā pakalpojuma saņemšanas. Valsts nodeva tiek ieskaitīta valsts pamatbudžetā.
Jaunie MK noteikumi par muitas iestāžu pakalpojumu valsts nodevu ir izstrādāti, pamatojoties uz grozījumiem Muitas likumā, kas tika pieņemti 2005.gada 26.maijā. Līdz šim muitas iestāžu pakalpojumu valsts nodevu noteica noteikumi Nr.868, kuri bija izdoti saskaņā ar likumu “Par nodokļiem un nodevām”. Līdzšinējie MK noteikumi zaudēs spēku, stājoties spēkā jaunajiem noteikumiem.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!