• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Zaļajai karotītei" četri gadi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.10.2005., Nr. 166 https://www.vestnesis.lv/ta/id/119273

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ārzemju presē

Vēl šajā numurā

19.10.2005., Nr. 166

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

“Zaļajai karotītei” četri gadi

KAROTE.JPG (18125 bytes)
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Šodien Rīgas Latviešu biedrības namā svin preču zīmes “Kvalitatīvs produkts. Latvija” jeb tā sauktās “Zaļās karotītes” četru gadu jubileju. Svinīgajā pasākumā suminās tautā mīlētākos “Zaļās karotītes” produktus. Godalgos arī draudzīgāko “Zaļās karotītes” produktu tirgotāju. Svinīgajā pasākumā aicināti piedalīties Ministru prezidents Aigars Kalvītis, zemkopības ministrs Mārtiņš Roze, kā arī zīmola “Zaļā karotīte” izmantotāji. “Mēs dzīvojam brīva tirgus apstākļos, kad Latvijas pārtikas produktu ražotājiem nav viegli turēties pretī dažādo importēto preču konkurencei. Tas vistiešākajā veidā atstāj iespaidu gan uz Latvijas zemnieku un citu lauku iedzīvotāju nodarbinātību un dzīves līmeni, gan uz kopējo valsts ekonomiku. Nenoliedzami svarīgāka par produkta izcelsmi pircējam ir tā kvalitāte,” atzīst Mārketinga padomes pārstāve A.Kalniete.
Mārketinga padome “Zaļo karotīti” ieviesa 2001.gadā. Zīmola izveides mērķis bija veicināt lauksaimniecības attīstību un radīt uzticamu norādi, kas palīdzētu pircējam atrast no vietējām izejvielām Latvijā ražotus kvalitatīvus produktus. Zīmols tiek piešķirts tiem pārtikas produktiem, kuru 75% izejvielu izcelsme ir valsts, kur produkts tiek ražots. Šiem produktiem ir jāatbilst izvirzītajām kvalitātes prasībām, ko apliecina atbilstošas sertifikācijas iestādes. Patlaban ar “Zaļās karotītes” zīmi tiek apzīmēti vairāk nekā 300 produkti, kurus ražo aptuveni 30 Latvijas pārtikas uzņēmumi. Tā kā “Zaļā karotīte” jau četrus gadus stiprina vietējo ražojumu atpazīstamību Latvijā, ārvalstu tirgos Latvijas pārtikas uzņēmumu kopējos stendos tiek attīstīts vienots zīmols “Growing Green in Latvia” (“Zaļš izaudzis Latvijā”).

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!