• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Brīvdienu uz svētku rēķina vairāk nebūs. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.10.2005., Nr. 166 https://www.vestnesis.lv/ta/id/119274

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Dzīvokli iespējams privatizēt uz nomaksu

Vēl šajā numurā

19.10.2005., Nr. 166

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Brīvdienu uz svētku rēķina vairāk nebūs

Gadījumos, kad svētku diena iekrīt sestdienā vai svētdienā, brīvdiena tomēr netiks pārcelta uz nākamo darbdienu. Vakar Ministru kabineta sēdē pēc valdības vadītāja Aigara Kalvīša ierosinājuma nolemts nevirzīt tālākai izskatīšanai Saeimā minētos priekšlikumus likumprojektā “Par svētku, piemiņas un atzīmējamām dienām”.
A.Kalvītis uzskata, ka Latvijai ir jārūpējas par savu ekonomisko attīstību, tāpēc valsts nevar atļauties ar papildu brīvdienām zaudēt vairākus desmitus miljonus latu. Pēc politiķa domām, Latvijā jau ir daudz brīvdienu, turklāt pastāvot risks, ka priekšvēlēšanu gaisotnē šis likumprojekts varētu kļūt politiķiem par demagoģisku cīņu laukumu.
Likumprojektā bija piedāvāts no 2007.gada 1.janvāra Latvijā noteikt šādas svētku dienas: 1.janvāris – Jaungada diena, Lielā Piektdiena, Pirmās Lieldienas un otrā Lieldienu diena, 1.maijs – Darba svētki, Latvijas Republikas Satversmes sapulces sasaukšanas diena, Latvijas iestājas Eiropas Savienībā diena, 4.maijs – Latvijas Republikas Neatkarības deklarācijas pasludināšanas diena, Vasarsvētki, 23.jūnijs – Līgo diena, 24.jūnijs – Jāņu diena, 18.novembris – Latvijas Republikas proklamēšanas diena, 24. un 25.decembris – Ziemassvētki, 31.decembris – Vecgada diena. Ziemassvētkus tika ierosināts svinēt 24. un 25.decembrī, nevis 25. un 26.decembrī, kā tas ir pašlaik.
Savukārt kā piemiņas dienas Latvijā tika piedāvāts noteikt: 20.janvāri – 1991.gada barikāžu aizstāvju atceres dienu, 25.martu – Komunistiskā režīma masu terora upuru piemiņas dienu, 8.maiju – Nacisma sagrāves dienu un Otrā pasaules kara upuru piemiņas dienu, 14.jūniju – Komunistiskā režīma masu terora upuru piemiņas dienu, 17.jūniju – Latvijas Republikas okupācijas dienu, 4.jūliju – Holokausta upuru piemiņas dienu un 11.augustu – Latvijas brīvības cīnītāju piemiņas dienu.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!