• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vēlreiz par pensiju indeksācijas priekšlikumiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.10.2005., Nr. 166 https://www.vestnesis.lv/ta/id/119276

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Zaļajai karotītei" četri gadi

Vēl šajā numurā

19.10.2005., Nr. 166

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vēlreiz par pensiju indeksācijas priekšlikumiem

MAKS.JPG (6386 bytes)“LV” vakar informēja par Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijā steidzamības kārtā otrajā lasījumā akceptētajiem grozījumiem likumā “Par valsts pensijām”. Labklājības ministrijas Komunikācijas departamenta direktore Vineta Bērziņa sniedza skaidrojumu par komisijas piedāvāto priekšlikumu, kurš gan vēl jāakceptē Saeimas plenārsēdē.
No nākamā gada ir iecerēts piemērot atšķirīgu pensiju indeksāciju – tā sauktās mazās pensijas, kuru apmērs nepārsniedz trīskāršu valstī noteikto sociālā nodrošinājuma pabalstu, paredzēts indeksēt divreiz gadā; vidējās pensijas, kuru apjoms ir trīskāršs līdz pieckāršs sociālā nodrošinājuma pabalsts, indeksēt vienreiz gadā, savukārt lielās pensijas (vairāk nekā pieckāršs valsts sociālā nodrošinājuma pabalsts) – neindeksēt vispār. Patlaban valstī noteiktais sociālā nodrošinājuma pabalsts ir 35 lati. No nākamā gada to ir paredzēts palielināt līdz 45 latiem. Tādējādi patlaban trīskāršā sociālā nodrošinājuma pabalsta apjoma pensija skaitliskā izteiksmē palielināsies no 105 uz 135 latiem, bet pieckāršā apjoma – no 175 uz 225 latiem.
Divreiz gadā indeksējot pensijas apmērā līdz 135 latiem, tiks ņemts vērā vidējās algas pieaugums valstī, kā arī inflācijas rādītāji. Savukārt, vienreiz gadā indeksējot pensijas robežās no 135 līdz 225 latiem, tiks ņemti vērā vienīgi inflācijas rādītāji.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!