• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 17. oktobra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.10.2000., Nr. 368/369 https://www.vestnesis.lv/ta/id/11937

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidents: - tiekoties ar Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas misijas vadītāju

Vēl šajā numurā

19.10.2000., Nr. 368/369

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta 17. oktobra sēdē

Turpinājums. Sākums — "LV" Nr.365/367 18.10.2000.

Pieņemta zināšanai rīcības programma akcīzes nodokļa naftas produktiem ieņēmumu nodrošināšanā. Finansu ministrijai (Valsts ieņēmumu dienests) uzdots iesniegt izskatīšanai Ministru kabineta sēdē pēc mēneša: pārskatu par rīcības programmas īstenošanas gaitu; konceptuālu ziņojumu par valsts budžeta ieņēmumu daļas nodrošināšanu (norādot arī Valsts ieņēmumu dienesta visus finansējuma veidus pa gadiem, veicamās funkcijas un saistot tos ar darbības efektivitāti).

Pieņemta zināšanai informācija par jaunā maģistrālā naftas cauruļvada projekta "Rietumu cauruļvadu sistēma" īstenošanas gaitu. Ekonomikas ministrijai uzdots mēneša laikā iesniegt Ministru prezidenta rīkojuma projektu par darba grupas izveidošanu Latvijas pozīcijas sagatavošanai Eiropas enerģētikas hartas nolīguma Tranzīta protokola un tipveida līgumprojektu izstrādē. Darba grupā nolemts iekļaut arī Satiksmes ministrijas pārstāvi.

Ministru kabinets pieņēma zināšanai ziņojumu un Koncepciju par atbalstu ģimenēm ar bērniem. Labklājības ministrijai uzdots precizēt koncepcijas projektu, paredzot priekšlikumus iespējamā institucionālā modeļa vienkāršošanai (piedāvātās funkcijas, tiesības, pienākumi, finansējuma avots, kā arī pārskats par nepieciešamajiem grozījumiem tiesību aktos), un iesniegt Ministru kabinetā.

Valdība pieņēma zināšanai informāciju par privatizējamās valsts akciju sabiedrības "Latvijas Eksportkredīts" turpmāko darbību. Ekonomikas ministrijai uzdots: līdz 2000.gada 10.decembrim sagatavot un iesniegt Ministru kabinetā rīkojuma projektu, kas paredz no privatizācijas procesā iegūtajiem līdzekļiem 250 000 latu novirzīt privatizējamās valsts akciju sabiedrības "Latvijas Eksportkredīts" saistību segšanai un Privatizācijas aģentūrai pārņemt akciju sabiedrības "Auda" saistības un nodrošināt piešķirto līdzekļu atmaksu; līdz 2000.gada 10.decembrim sagatavot un iesniegt Ministru kabinetā rīkojuma projektu par privatizējamās valsts akciju sabiedrības "Latvijas Eksportkredīts" restrukturizāciju, paredzot nodot valsts bezpeļņas organizācijas sabiedrības ar ierobežotu atbildību "Latvijas Garantiju aģentūra" kapitāla daļas Ekonomikas ministrijai; izvērtēt privatizējamās valsts akciju sabiedrības "Latvijas Eksportkredīts" darbības rezultātā uzņemtās saistības, veikt risku analīzi un iesniegt attiecīgu informāciju izskatīšanai Ministru kabinetā; noteiktā kārtībā vērsties pret atbildīgajām amatpersonām par nodarīto zaudējumu piedziņu un iesniegt attiecīgu informāciju izskatīšanai Ministru kabinetā.

Valdība izskatīja jautājumu par bezpeļņas organizācijas valsts akciju sabiedrības "Privatizācijas aģentūra" likvidāciju. Ekonomikas ministrijai uzdots nedēļas laikā iesniegt Valsts kancelejā precizētu protokollēmuma projektu un rīkojuma projektu, kā arī informāciju, kurā iekļaut: ziņas par Privatizācijas aģentūras īpašumā un valdījumā esošo mantu (arī kapitāla daļas); pārskatu par normatīvajos aktos minētajām Privatizācijas aģentūras funkcijām, to pārņēmējiem un nodošanas grafiku; to normatīvo aktu pilnīgu sarakstu, kuros būs nepieciešami attiecīgi grozījumi; pārskatu par Privatizācijas aģentūras pārvaldes sistēmu likvidācijas posmā. Nolemts jautājumu turpināt izskatīt Ministru kabineta sēdē 31.oktobrī.

Pieņemta zināšanai informācija par sagatavošanās gaitu "Phare" 2001.gada Nacionālajai programmai. Satiksmes ministrijai, pamatojoties uz pievienošanās partnerības prioritāti transporta jomā, — "Kuģošanas drošība", Labklājības ministrijai, pamatojoties uz prioritāti sociālajā sektorā, —"Sociālo partneru kapacitātes stiprināšana un divpusējā dialoga veicināšana", un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai, pamatojoties uz prioritāti vides sektorā, —"Administratīvās kapacitātes stiprināšana", uzdots izvērtēt prioritāšu aktualitāti, rast iespēju izstrādāt projektus "Phare" 2001.gada Nacionālās programmas ietvaros un par lēmumu līdz šā gada 20.oktobrim informēt īpašu uzdevumu ministru sadarbībai ar starptautiskajām finansu institūcijām. Ministrijām un citām centrālajām valsts iestādēm uzdots precizēt līdzfinansējuma apjomus, norādot programmu (apakšprogrammu), no kuras ir paredzēts līdzfinansēt projektu, un līdz šā gada 24.oktobrim iesniegt informāciju Finansu ministrijā. Īpašu uzdevumu ministra sadarbībai ar starptautiskajām finansu institūcijām sekretariātam kopīgi ar Kultūras ministriju uzdots precizēt Latvijas dalības maksu Eiropas Savienības kopienu programmās 2002.gadā. Īpašu uzdevumu ministra sadarbībai ar starptautiskajām finansu institūcijām sekretariātam kopīgi ar ministrijām un citām centrālajām valsts iestādēm uzdots precizēt iesniegtā materiāla tabulu "Eiropas Komisijai iesniegto projektu izmaksas (milj. eiro)" atbilstoši 20.septembrī notikušās diskusijas ar Eiropas Komisijas pārstāvjiem rezultātiem un šim protokollēmumam, kā arī attiecīgi precizēt "Phare" 2001.gada Nacionālās programmas sadaļu "Institūciju stiprināšana" un "Investīcijas acquis " prioritāšu sarakstu un līdz šā gada 8.novembrim iesniegt Valsts kancelejā.

Valdības preses departaments

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!