• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Izglītības ministre, piedaloties PBLA valdes sēdes atklāšanā un uzrunājot sēdes dalībniekus. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.10.2005., Nr. 167 https://www.vestnesis.lv/ta/id/119374

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Uzrunājot Pasaules brīvo latviešu apvienības valdes sēdes dalībniekus Rīgā, viesnīcā "Konventa sēta", 2005.gada 19.oktobrī

Vēl šajā numurā

20.10.2005., Nr. 167

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Izglītības ministre, piedaloties PBLA valdes sēdes atklāšanā un uzrunājot sēdes dalībniekus

Izglītības un zinātnes ministre Ina Druviete otrdien, 18.oktobrī, teica uzrunu Pasaules brīvo latviešu apvienības (PBLA) valdes sēdes atklāšanā. Ministre pateicās PBLA par atbalstu un ieinteresētību, rūpējoties par izglītības veicināšanu, un veiksmīgo sadarbību ar Izglītības un zinātnes ministriju.
“Izglītība ir tilts, kas mūs vieno ar nākotni, jo mūsu darbs sniedz mums gandarījumu tikai tad, ja mēs zināsim, ka tas nezudīs vējā, ja zināsim, ka mūsu darbam būs turpinātāji un atbalstītāji. Tādēļ mums nav vienalga, kāda ir mūsu jaunā paaudze, kāds ir tās pasaules uzskats, kādas ir tās vērtības. Mūsu kopīgs uzdevums ir audzināt, veidot un palīdzēt augt mūsu jauniešiem, lai mēs justu gandarījumu par savu mūža darbu, lai Latvija pastāvētu pasaules valstu saimē kā neatkarīga, attīstīta, latviska valsts, lai ikviens tajā atrastu savu vietu šajā dzīvē. Skola un augstskola tādēļ ir pats galvenais. Skolā mēs gan sniedzam zināšanas, gan arī palīdzam iekļauties sabiedrībā. Audzina ne tikai skola, audzinām mēs visi ik dienu. Un vienlīdz svarīgi ir abi aspekti – gan izglītošanas, gan audzināšanas. Mums jāaug līdzi Eiropai un pasaulei, vai pat jārāda tiem piemērs,” uzsvēra ministre.
“Mūsu skolēni ir zinīgi, mūsu studenti labi iekļaujas citu valstu universitātēs. Mums jārūpējas arī par to, lai viņi apzinātos sevi kā nepieciešamu mūsu tautas daļu. Kas mums palīdz uzturēt šo latvisko identitāti, kas palīdz mums būt ne tikai gudriem un intelektuāliem, bet arī īstiem Latvijas patriotiem? Vai mēs to esam panākuši? Daļēji, bet ne pilnīgi. Mēs varam sakārtot skolu programmas, varam nodrošināt to, lai mūsu bērni apgūst pasaules zinātniskos sasniegumus ne sliktāk kā bērni citās valstīs. Bet mums jānodrošina, lai šīs iegūtās zināšanas tiktu izmantotas mūsu valsts labā, un šeit rezultāts panākams, strādājot mums visiem kopā. Mums jārūpējas, lai skolēniem veidotos izpratne par tautas vēsturi. Uzskatu, ka Latvijas vēsturei ir jābūt atsevišķam mācību priekšmetam, un tagad ir darbs profesionāļiem, lai šo uzstādījumu ietērptu mācību standartā, mācību programmā, lai mūsu bērni gūtu zināšanas vislabākajā formā. Mums jādomā, lai mūsu bērni prastu valodas un vienlaikus izprastu savu valodu, tikai tad nāks šī valodas mīlestība, tikai tad tiks nodrošināta valodas tālāk nodošanas tradīcija. Ir darīts daudz, bet ne viss paveikts. Pats galvenais – mums jārada ne tikai profesionālis, bet arī cilvēks. Un šeit skolas misija ir tikai puse darba, otra puse ir ģimenes, sabiedrības, nevalstisko organizāciju rokās. Ļoti daudz tiek gaidīts no PBLA. Jo cilvēki, kas paši ieguvuši šo pasaules apvārsni un saglabājuši piederību Latvijai, kas gūtās zināšanas citās zemēs izmanto Latvijas labā, vislabāk parādīs, kā tas darāms. Kā var vienlaikus piederēt gan Latvijai, gan pasaulei, kā šo tradīciju turpināt.
Pateicos par sadarbību, ko esam izjutuši līdz šim. Ceru, novēlu, ticu, ka arī turpmāk Izglītības un zinātnes ministrijā PBLA pārstāvji būs bieži viesi, ceru, ka arī turpmāk neliegsiet padomus mums, un mēs vienmēr esam gatavi uzklausīt jūsu ieteikumus. Lai auglīgs jums darbs, lai mums veicas, kopīgo darbu darot,”
novēlēja izglītības un zinātnes ministre I.Druviete.

Sanda Purviņa, ministres preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!