• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ar mērķi apvienot visus latviešus. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.10.2005., Nr. 167 https://www.vestnesis.lv/ta/id/119377

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Cerīgs pamats reģionu pašvaldībām

Vēl šajā numurā

20.10.2005., Nr. 167

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ar mērķi apvienot visus latviešus

PBL1.JPG (18594 bytes)
Organizācijas “Daugavas vanagi” priekšsēdētājs Juris Augusts, Latvijas Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga un Pasaules brīvo latviešu apvienības valdes priekšsēdētājs Jānis Kukainis
Foto: Boriss Koļesņikovs, “LV”

Vakar, 19.oktobrī, Latvijas Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga piedalījās Rīgā notikušajā Pasaules brīvo latviešu apvienības (PBLA) valdes sēdē un teica runu, uzsverot ārzemju latviešu ieguldījumu Latvijas valsts neatkarības atjaunošanā, kā arī Latvijas sekmīgā integrācijā NATO un ES (publicēta “LV” A1.lpp.).
Sēdē tika visai plaši vērtēts Latvijas valdības darbs, paužot atzinību par saiknes veidošanu ar ārzemju latviešiem un kritiku par nepietiekamu darbu tautas labā. PBLA priekšsēdis Jānis Kukainis veltīja valdībai visai asus vārdus par “visatļautību un strādāšanu partiju, nevis valsts un tautas labā”. PBLA valdes priekšsēdis arī visnotaļ pozitīvi novērtēja Ārlietu ministrijas darbību, sekmējot latviešu sadarbību dzimtenē un ārzemēs. ASV, Kanādā, Lielbritānijā, Vācijā, Zviedrijā, Austrālijā, Brazīlijā un citās latviešu emigrācijas mītnes zemēs darbojas un arī veidojas no jauna latviešu organizācijas, kuru mērķis ir stiprināt, aizsargāt un popularizēt latviešu diasporu, saglabāt un attīstīt etnisko un kultūras mantojumu un veicināt starpetnisku sadarbību. Pēc Jāņa Kukaiņa informācijas, pagājušajā gadā šiem nolūkiem atvēlēti vairāk nekā 93 000 latu.
PBLA valdes sēdē piedalījās arī vairākas augsta ranga Latvijas amatpersonas. Rīgas domes priekšsēdētājs Aivars Aksenoks atzinīgi novērtēja ārzemju latviešu palīdzību, galvenokārt ar pieredzi starptautisko sakaru dibināšanā un Latvijas tiesu sistēmas sakārtošanā. Savukārt īpašu uzdevumu ministrs sabiedrības integrācijas lietās Ainars Latkovskis informēja, ka nākamgad latviešu diasporas atbalstam ārzemēs tiks atvēlēti 100 000 latu.

Jānis Ūdris, “LV”
janis.udris@vestnesis.lv

Uzziņai:

Pasaules brīvo latviešu apvienība (PBLA) ir ārzemju latviešu centrālo organizāciju augstākā pārstāvība. PBLA galvenais mērķis ir apvienot visus latviešus darbā par Latvijas brīvību un valsts neatkarību. Šobrīd apvienības mērķis ir veicināt latviešu tautas uzplaukumu neatkarīgā, demokrātiskā, kulturāli un saimnieciski attīstītā Latvijā, veicināt organizētas, ietekmīgas un vitālas latviešu kopienas uzturēšanu ārzemēs un sekmēt latviešu tautas vienotību pasaulē.
PBLA darbību sāka 1955.gadā, bet pirmā klātienes sēde notika 1972.gadā Vašingtonā. Tagad, pēc Latvijas valstiskās neatkarības atjaunošanas, PBLA pārstāvniecība ir reģistrēta Latvijas Uzņēmumu reģistrā kā ārvalsts organizācijas pārstāvniecība.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!