• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Fotografē mazie pacienti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.10.2005., Nr. 167 https://www.vestnesis.lv/ta/id/119384

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Gada inflācija ES valstīs

Vēl šajā numurā

20.10.2005., Nr. 167

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Fotografē mazie pacienti

Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā Vienības gatvē 45 šodien, 20.oktobrī, tiek atklāta šovasar notikušās fotoakcijas izstāde. Tajā ir ap 50 fotogrāfiju, ko uzņēmuši slimnīcas pacienti un viņu audzinātājas. Par akcijas norisi rūpējās nekustamo īpašumu kompānija “Latio”, kas nopietni pievērsusies fotomākslas attīstīšanai un vēsturisku fotovērtību apzināšanai. Bērnu klīniskajā slimnīcā sarīkotās akcijas mērķis ir atvieglot bērnu ikdienu ārstēšanās laikā un ieinteresēt visjaunāko paaudzi nodarboties ar fotografēšanu.
“Latio” valdes priekšsēdētājs Edgars Šīns saka: “Piedaloties fotogrāfijas saglabāšanas un attīstīšanas projektā, mēs sniedzam atbalstu galvenokārt profesionālajai fotogrāfijas videi. Tomēr skaidrs, ka, līdzīgi kā jebkurā jomā, arī fotomākslā neizbēgama ir paaudžu maiņa, tādēļ mēs jau tagad mēģinām kaut nedaudz parūpēties par to, lai arī pašlaik visjaunākajiem interesētu fotogrāfija un būtu motivācija arī turpmāk ar to nodarboties. Kas zina – varbūt pēc desmit gadiem mūsu ikgadējā kalendāra izstādē būs redzami kādi no šo autoru darbiem.”
Daļa bērnu pirms piedalīšanās šajā akcijā vēl nekad nebija fotografējuši, tādēļ talkā tika aicināti profesionāli fotogrāfi. Pazīstamie meistari Vilnis Auziņš un Kaspars Ūdris slimnīcas pedagogiem pastāstīja par fotografēšanas pamatprincipiem. Uz akcijas laiku pedagogiem bija uzticēti “Latio” sagādāti digitālie fotoaparāti, kurus varēja izmanto gan bērni, gan audzinātājas.
Kaspars Ūdris atzīst: “Šis bija eksperimentāls projekts un tika pieļauta iespēja, ka, iedodot pirmsskolas vecuma bērnam rokās fotoaparātu, nekas jēdzīgs nesanāks. Taču par rezultātu esmu patīkami pārsteigts. Tik daudz labu darbu! Daži no tiem pēc būtības ir pat pilnīgi nepareizi fotografēti, piemēram, nevietā ieslēgta zibspuldze, kas it kā izbojā kadru, bet – fotogrāfija savā nepareizībā ir iznākusi patiešām interesanta!”

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!