• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Runa majora pakāpes pasniegšanā 2. kājnieku bataljona komandierim kapteinim Ilmāram Lejiņam Ādažu garnizonā 2005.gada 20.oktobrī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.10.2005., Nr. 168 https://www.vestnesis.lv/ta/id/119506

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Uzrunājot 2. kājnieku bataljonu Ādažu garnizonā 2005.gada 20.oktobrī

Vēl šajā numurā

21.10.2005., Nr. 168

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Runa majora pakāpes pasniegšanā 2. kājnieku bataljona komandierim kapteinim Ilmāram Lejiņam Ādažu garnizonā 2005.gada 20.oktobrī:

Vispirms vēlos apsveikt majoru Lejiņu ar jauno dienesta pakāpi. Viņa iepriekšējā kapteiņa zīmotne tagad pieder jau viņa karjeras vēsturei. Vēlos arī apsveikt visu 2. sauszemes kājnieku bataljonu ar savu izaugsmi, spējām, jo tik tiešām tā ir kopdarbība, kas palīdz veidoties šim bataljonam par kaujas spēku un kas līdz ar to atļauj katram tās loceklim pašam izveidoties, pilnveidoties un veidot savu karjeru, arī sevi kā personību un tajā pašā laikā ceļ mūsu bruņoto spēku prestižu un caur to būtībā arī spodrina Latvijas tēlu, uz drošiem pamatiem veidojot šo kaujas spēju, šo profesionalitāti, ko mēs sagaidām no bruņotajiem spēkiem.
Es gribētu runāt arī par to, ko anglosakšu zemēs pazīst arī kā garu, kas valda armijā, bruņotajos spēkos. Senos laikos bija tāds teiciens “
an officer and a gentleman”. Tas nāk no tiem laikiem, kad virsnieki tika rekrutēti tikai starp aristokrātiem. Par virsnieku bija jau jābūt piedzimušam. Bija arī tāds laiks, kad virsnieku komisijas varēja nopirkt par naudu, un tās arī jau pieder vēsturei. Šobrīd bruņotajos spēkos, no ierindas karavīra sākot, katram ir iespēja tik tālai izaugsmei, cik viņam pašam ir spējas un vēlēšanās, un tad, ja viņš nonāk kārtējā nākamajā dienesta pakāpē, tas ir tikai un vienīgi viņa paša nopelns.
Apsveicu majoru Lejiņu un viņa karavīrus un padotos un novēlu jums visiem gandarījumu par labi padarītu darbu kā bruņoto spēku locekļiem, karavīriem, virsniekiem, un novēlu jums visiem arī personiskajā un profesionālajā dzīvē gandarījumu un izaugsmi. Lai jums visiem labi veicas!

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!