• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Labklājības ministrs: - tiekoties ar Nīderlandes vēstnieku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.10.2000., Nr. 368/369 https://www.vestnesis.lv/ta/id/11963

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par apdrošināšanas tirgu

Vēl šajā numurā

19.10.2000., Nr. 368/369

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Labklājības ministrs:

— tiekoties ar Nīderlandes vēstnieku

Vakar, 18.oktobrī, labklājības ministrs Andrejs Požarnovs tikās ar jauno Nīderlandes vēstnieku Latvijā Nikolasu Bētsu, kurš bija ieradies iepazīšanās vizītē.

Labklājības ministrs, pēc vēstnieka lūguma, informēja viņu par Latvijas gatavību sākt iestāšanās sarunas ar Eiropas Savienību sociālo jautājumu sadaļā. Pašlaik 13.sadaļa vēl nav atvērta, proti, uzsākta, bet Latvijas nostāja ir akceptēta valdībā. Labklājības ministrs kā sarežģītākos sarunu punktus minēja darba tiesību un darba drošības jautājumus, jo, piemēram, lai īstenotu Eiropas Savienības direktīvu prasības, ieviešot darba drošības standartus, nepieciešams ieguldīt papildu līdzekļus. Eiropas Komisijas ziņojumā par Latviju atzīmēti arī dzimumu līdztiesības un sociālā dialoga jautājumi, kam jāveltī lielāka uzmanība.

Nīderlandes vēstnieks interesējās par Labklājības ministrijas sadarbību ar Pasaules banku un Eiropas Savienību. Labklājības ministrs uzskata, ka Latvija nopietni risina Eiropas integrācijas jautājumus. Pašlaik notiek intensīvs darbs Eiropas Savienības direktīvu ieviešanā. Izveidota Eiropas integrācijas padome, kurā piedalās visi ministri un izvērtē, kādā veidā notiek integrācija, kādiem jautājumiem jāpievērš lielāka uzmanība utt. Sadarbība ar Pasaules banku vairāk notiek ekonomiskajā sfērā. Latvija no Pasaules bankas saņem reālu finansiālu palīdzību. Ļoti veiksmīga, piemēram, ir izveidojusies Labklājības ministrijas un Pasaules bankas sadarbība sociālās apdrošināšanas sfērā, kas lielā mērā ir tieši ekonomisks jautājums.

Ministrs un vēstnieks runāja arī par sabiedrības integrācijas jautājumiem. Andrejs Požarnovs informēja, ka Latvijā apstiprināta integrācijas programma, kurā iekļauta gan reģionālā, gan sociālā, gan mazākumtautību integrācija, un šīs programmas īstenošanā piedalās arī Labklājības ministrija.

Labklājības ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!