• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas Ministru prezidenta vizīti Islandē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.10.2005., Nr. 169 https://www.vestnesis.lv/ta/id/119686

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Starpparlamentu savienības 113.asambleju Ženēvā

Vēl šajā numurā

25.10.2005., Nr. 169

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas Ministru prezidenta vizīti Islandē

Darba vizītes ietvaros Islandē šā gada 22.oktobrī Ministru prezidents Aigars Kalvītis tikās ar Islandes premjerministru Haldoru Asgrimsonu.
Tikšanās notika Islandes premjera rezidencē, un tajā piedalījās arī Islandes uzņēmēji. Sarunas laikā galvenā uzmanība bija veltīta Latvijas un Islandes divpusējām attiecībām, īpaši akcentējot abu valstu ekonomisko sadarbību.
Islandes premjerministrs un uzņēmēji izrādīja lielu interesi par ekonomikas attīstību un izaugsmes dinamiku Latvijā, norādot, ka straujā attīstība paver labas turpmākās sadarbības iespējas.
Tikšanās laikā atzīmēta arvien pieaugošā Islandes uzņēmēju interese par Latviju, kā arī fakts, ka daudzi biznesmeņi jau sekmīgi darbojas Latvijā. Aigars Kalvītis uzsvēra Latvijas pieaugošo eksportu uz Islandi, kuru plānots vēl paplašināt.
Pārrunāti jautājumi saistībā ar aktuālajiem procesiem Eiropas Savienībā, kā arī drošības politikas jautājumi.
Pirmdien, 24.oktobrī, Ministru prezidents Aigars Kalvītis apmeklēja celtniecības objektus, kuriem Latvijas UPB grupas uzņēmumi piegādā būvniecības materiālus: metāla konstrukcijas, alumīnija un koka logus un dzelzsbetona izstrādājumus.
Aigars Kalvītis Reikjavīkā apmeklēja sporta halli, kurai UPB grupas uzņēmumi piegādājuši metāla konstrukcijas un logus.
Ministru prezidents apskatīja pārtikas bagātinātāju rūpnīcu, kas ir aprīkota ar metāla konstrukcijām un sienu paneļiem, ko piegādāja Latvijas uzņēmumi.
Premjers apciemoja Kopavogsberas un Hafnarfjerduras pilsētas, kur tikās ar pašvaldību vadītājiem un pamatskolu direktoriem. Kopavogsberā Ministru prezidents apskatīja tiltu un skolu. Tilta celtniecībai Latvijas UPB grupas uzņēmumi piegādāja nesošās tilta konstrukcijas, bet skolai – sporta zāles jumta elementus un metāla korpusus.
Apskatot būvniecības objektus, Aigars Kalvītis tikās ar Islandes uzņēmējiem, kuri atzina, ka ir ļoti apmierināti un augstu vērtē Latvijas uzņēmēju darba kvalitāti un pasūtījumu izpildes ātrumu. Atzinīgi tika novērtēta Latvijas uzņēmumu izvēlētā stratēģija, ienākot Islandes tirgū, neradot tādas problēmas, ar kādām darba tirgū saskārās Latvijas uzņēmums Zviedrijā.
Pēc celtniecības objektu apskates Ministru prezidents atzina, ka Latvijas eksportam Islandē ir ievērojams izaugsmes potenciāls celtniecības sektorā.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!